Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 18:21

"Αλλάζουμε Σελίδα": Δράσης της βιβλιοθήκης «μεταφέρεται» προσωρινά στο... σπίτι

Η διακοπή της εξυπηρέτησης του κοινού από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σήμανε και τη διακοπή των ποικίλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που είχε προγραμματίσει. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ βιβλιοθήκης και σπιτιού είναι αμφίδρομη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΚΒ. Έτσι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα» που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στη βιβλιοθήκη τον Μάρτιο «μεταφέρεται» προσωρινά στο σπίτι. 

Από τη Δευτέρα 30/03/2020 και για έναν μήνα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας προτείνει στις βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) δύο εργαστήρια για παιδιά την εβδομάδα, με απώτερο σκοπό όλες οι οδηγίες να αποστέλλονται στους χρήστες - μέλη αυτών των βιβλιοθηκών σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο πάντα το βιβλίο, τις οποίες οι μικροί μας φίλοι (και όχι μόνο) θα μπορούν να τις υλοποιούν στο σπίτι.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ενεργό μέλος του ΔΕΒ, συμμετέχει και σε αυτή τη δράση. Όσα μέλη ενδιαφέρονται, μπορούν να εγγραφούν στη δράση επικοινωνώντας με τη Βιβλιοθήκη μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 2721096818, δίνοντας το όνομά τους, τον αριθμό μέλους τους και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση και θα τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά το υλικό του κάθε εργαστηρίου. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, οι όμορφες δημιουργίες των παιδιών, θα μπορούν να αποστέλλονται στην βιβλιοθήκη και από εκεί να «ταξιδέψουν» σε ολόκληρη τη χώρα με την πολύτιμη βοήθεια των social media.

Στο πρώτο εργαστήριο αυτής της εβδομάδας, «Με σημαία την ελπίδα», προτείνουμε στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα λάβαρο, μια σημαία για την ελπίδα, την υγεία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και να την κρεμάσουν στα μπαλκόνια τους, σε κάθε γειτονιά, κάθε περιοχή, κάθε πόλη. Μια σημαία με ζωγραφιές ή και συνθήματα. Σημαίες που οι γείτονες δίπλα, απέναντι, από πάνω ή από κάτω στα διαμερίσματα, θα τις βλέπουν και θα γεμίζουν αισιοδοξία. Σημαίες που θα μας συντροφεύουν στη στενή θέα που έχουμε αυτές τις μέρες και θα μας κάνουν να χαμογελάμε.

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες ίσως είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε, να αναζητήσουμε, να διερευνήσουμε, να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και εν τέλει να ταξιδέψουμε μέσα από κάθε μορφής βιβλίο και δράση με συνοδοιπόρους τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα