Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 13:40

Η πρόγνωση του καιρού από Δευτέρα 30 έως και Παρασκευή 3 Απριλίου

Η Γενική Πρόγνωση του καιρού Ελλάδος για 3 έως 7 ημέρες, που εκδόθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 και ισχύει από τη Δευτέρα 30 έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική Ελλάδα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός στα κεντρικά και τα βόρεια θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΤΡΙΤΗ 31 Μαρτίου 2020

Στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, που το βράδυ στα βόρεια κατά τόπους θα ενταθούν. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νοτιοανατολικά ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01 Μαρτίου 2020

Στα βόρεια και γρήγορα στα δυτικά και τα κεντρικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που στη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

 

ΠΕΜΠΤΗ 02 Απριλίου 2020

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 3 Απριλίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα