Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 12:34

Περιφέρεια Αττικής: 378.442 τεμάχια υγειονομικού υλικού σε δήμους και φορείς

Συνεχίζει να προσφέρει είδη ατομικής προστασίας σε δήμους και φορείς που έχουν ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Συνολικά έχουν διατεθεί 378.442 τεμάχια υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, ατομικές και επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υγρού).

Επίσης, να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη έγκαιρα είχε εξασφαλιστεί και μάλιστα σε προσιτές τιμές, σημαντική ποσότητα αντισηπτικού υγρού.

Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή ζήτησε από τους Δήμους και τους φορείς να του αποστείλουν τα αιτήματά τους προκειμένου να καταγραφούν οι σχετικές ανάγκες και να τους αποσταλούν είδη ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικό υγρό.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη υπεγράφη απόφαση χθες από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και εγκρίθηκε η παράδοση υγειονομικού υλικού 90.142 τεμαχίων.

Να σημειωθεί ότι η παρούσα απόφαση αφορά ένα μόνο μέρος της βοήθειας που έχει δοθεί από την Περιφέρεια στην οποία έρχονται καθημερινά νέα αιτήματα για ελλείψεις και ανάγκες που υπάρχουν. Οι σχετικές ανάγκες καταγράφονται και δρομολογείται άμεσα η κάλυψή τους. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να παραλάβει μια νέα μεγάλη ποσότητα παραγγελίας σε μάσκες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει τα εξής:
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και τους ιατρούς, που αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία έχει κινητοποιηθεί, λαμβάνοντας μέτρα, τόσο σε επίπεδο πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συνεχώς στο πλευρό των εργαζομένων και των πολιτών και θα συμβάλει όσο μπορεί στην προστασία τους" .

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα