Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 12:35

Τελετή μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από τις 8 Φεβρουαρίου 1944, όταν συμπατριώτες μας εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία.

Με την ευκαιρία της επετείου αυτής, διοργανώθηκε τελετή μνήμης, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας, από το Δήμο Καλαμάτας, τις Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και τους συγγενείς των θυμάτων. Παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, τελέσθηκε το μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, στο κενοτάφιο, έγινε επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων (ο σχετικός κατάλογος αριθμεί 153 εκτελεσθέντες) και κατατέθηκαν στέφανοι. Κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την εκδήλωση κάλυψε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Ακολούθως ο Δήμαρχος μετέβη στο μνημείο στην είσοδο του παλαιού στρατοπέδου του 9ου Σ.Π. καταθέτοντας λίγα άνθη και αποδίδοντας σεμνό χαιρετισμό στη μνήμη τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα