Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 11:56

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

"Εβδομάδα Αλληλεγγύης" από την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, διοργανώνει το 10ο Δημοτικό Σχολείο, στα πλαίσια εθελοντισμού και αλληλεγγύης και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, όπου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα και είδη ρουχισμού, προκειμένου να διατεθούν στις οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη, στα παιδικά χωριά SOS, στο κοινωνικό ιατρείο και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να φέρουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα, τα οποία θα συγκεντρωθούν στο σχολείο (ισόγειο, αποθήκη 3). Αντιπροσωπεία του σχολείου αποτελούμενη από μαθητές και εκπαιδευτικούς θα επισκεφτούν την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, το Γηροκομείο Καλαμάτας, το Δημαρχείο Καλαμάτας, προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές.

Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκης,

• Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 18:30 - 20:00: Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών
• Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 19:00 - 20:00: Χριστούγεννα με το Μουσικό Σχολείο
• Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, 18:30 - 8:00: Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών
• Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 18:30 - 19:45: Προβολή της ταινίας «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
• Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 7:00 - 8:30: 3η ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός;»
• Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου – Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου: έκθεση βιβλίου, χριστουγ. αγορά

Γιορτή Χριστουγέννων 

H Β΄ Τάξη με την επιμέλεια των δασκάλων των τάξεων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ετοιμάζουν και θα μας παρουσιάσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

Ενημερωτική Συνάντηση

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιούν την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 έως 20:30, στη βιβλιοθήκη του σχολείου, την τρίτη ενημερωτική συνάντηση, με θέμα: "Διαδίκτυο μια νέα πραγματικότητα, φίλος ή εχθρός;"

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τη ζωή μας και τη ροή της πληροφορίας μέσα στη σύγχρονη οικογένεια. Ανάμεσα στα πολύ θετικά στοιχεία που έφερε όπως η εκμηδένιση των αποστάσεων, η πρόσβαση στην πληροφορία και οι ίσες ευκαιρίες, παρουσιάζει και πλευρές που μας προβληματίζουν και διαφοροποιούν την δυναμική της σύγχρονης οικογένειας. Πως εν τέλει δημιουργούνται οι υπεύθυνοι χρήστες, τι πρέπει να προσέχουμε ως ενήλικες, ως γονείς αλλά και ως πολίτες;  Mε ποιο τρόπο η χρήση του μας καθιστά ενεργητικούς πομπούς επιλογών και όχι παθητικούς δέκτες που αναπαράγουν ήδη προαποφασισμένες επιλογές, από μια καινούρια κοινωνία που ακολουθεί τους δικούς της νόμους: την ηλεκτρονική.

Πρόγραμμα

19.00: ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
19.05-19.10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
19.15- 19.45:  «Διαδίκτυο-ορθή, υπεύθυνη, ασφαλής χρήση και ο ρόλος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού» . Κορμά Κυριακή, Kλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων. 19.45-20.15:  «Θετικές και Αρνητικές Όψεις της χρήσης του Διαδικτύου. Προεκτάσεις και σκέψεις. Η σχέση ως ακρογωνιαίος λίθος της προστασίας και της πρόληψης για θετική χρήση της τεχνολογίας». Ρούμπου Βασιλική, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

Εορταστική Αγορά

Εορταστική αγορά θα λειτουργήσει στο σχολείο από 16 έως και 19 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, με έργα και κατασκευές που επιμελήθηκαν μαθητές και γονείς. Στην εορταγορά συμμετέχει και η Σχολική Βιβλιοθήκη με κατασκευές και έκθεση βιβλίου.

Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του 10ου Δημ. Σχολείου Καλαμάτας 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα