Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 17:48

Για Ξενία Βυτίνας, μαρίνες και υδατοδρόμια συζήτησαν Νίκας και Θεοχάρης

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι σκοπός της περιφερειακής αρχής είναι η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή, στον χώρο των 17 στρεμμάτων του παλαιού σανατορίου, τον οποίον πρόσφατα παραχώρησε το Νοσοκομείο Καλαμάτας για 50 χρόνια στην Περιφέρεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του, ο Χ. Θεοχάρης δήλωσε ότι το υπουργείο ενδιαφέρεται ζωηρά για αυτή την προοπτική και δεν έχει κατ’ αρχήν καμία αντίρρηση για την παραχώρηση του πρώην Ξενία, παρατηρώντας ότι για το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να ζητηθεί και η θέση της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Παράλληλα ζήτησε από την Περιφέρεια να αποστείλει προς το υπουργείο οικονομοτεχνική μελέτη σχετικά με τον πιο πάνω σχεδιασμό, την οποία -όπως είπε ο Π. Νίκας- ήδη εκπονεί η Περιφέρεια.

Θετικός, εξ άλλου, εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού και στο θέμα της στήριξης επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο.

Ακόμα, στην σημερινή συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την εξέλιξη που υπάρχουν στα θέματα αφ’ ενός των μαρινών σε Ναύπλιο, Γύθειο, Καλαμάτα και Πύλο και αφ΄ετέρου των υδαταδρομίων σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Π. Νίκας ενημέρωσε από την πλευρά του τον υπουργό σχετικά με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας για το 2020, για το οποίο προϋπολογίζεται δαπάνη ύψους 1.500.000 ευρώ.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στην φιλοξενία, από τον ΕΟΤ, των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων -με το 1/5 των χρημάτων που είχε αρχικά συμφωνηθεί και για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει υπογραφή μνημονίου μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα