Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 15:41

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: "Είμαστε ισότιμοι, ζητάμε σεβασμό" (Βίντεο)

Μια μέρα όπως όλες οι άλλες είναι η σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα 3 Δεκεμβρίου, για τους ανθρώπους με αναπηρία καθώς αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες δυσκολίες και τις ίδιες προκλήσεις στην καθημερινότητα τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, μιλώντας στην Εύφορη Γη, τόνισε πως η σημερινή μέρα είναι μια μέρα η οποία τα άτομα που έχουν κάποιου είδους αναπηρία, μπορούν να ακουστούν και να προβάλλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

"Αυτό που ζητάμε είναι να είμαστε όλοι ισότιμοι δεν ζητάμε κάτι ξεχωριστό, πέρα από σεβασμό" αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Ειδικότερα αυτό που επισημαίνουν είναι πως πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις πρόσβασης στα άτομα με δυσκολίες κίνησης ή όρασης ώστε να μπορούν να κινούνται αυτόνομα στη πόλη.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες από τον Δήμο Καλαμάτας, αλλά όπως υπογραμμίζει ο κ. Χαραλαμπόπουλος έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στους πιο κεντρικούς δρόμους. 

Ο Σύλλογος τυφλών δραστηριοποιείται από το 1995, ενώ τα τελευταία χρόνια οργανώνουν δράσεις όπως ενημέρωση στα σχολεία για το πως γίνεται η κίνηση με το μπαστούνι, πως διαβάζει κάποιος που έχει προβλήματα στην όραση του χρησιμοποιώντας το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille.

Ενώ τα τελευταία τρία χρόνια στον Σύλλογο, γίνονται μαθήματα εκμάθησης Braille σε διάφορες ομάδες ατόμων δίνοντας πιστοποίηση.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210 27907

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα