Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 15:59

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ελιά και το ελαιόλαδο στη Καλαμάτα (Βίντεο)

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ελιά και το ελαιόλαδο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου στις 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου, σε μια συνεργασία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας με την Oliverse - συμβουλευτική ομάδα για την γαστρονομία του ελαιολάδου με την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας - γραφείο Μεσσηνίας.

Προβλήθηκε βίντεο με αναφορές στην ελιά και το ελαιόλαδο στον παγκόσμιο κινηματογράφο από τον Βασίλη Παπαευσταθίου και τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο και η προβολή του ντοκιμαντέρ "The Olive Oil of Messinia" του Βασίλη Μαρλαντή.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Ηλίας Μαμαλάκης, γευσιγνώστης – συγγραφέας, Έλενα Παραβάντη - διατροφολόγος – σύμβουλος μεσογειακής διατροφής (olivetomato.com) και  Klaudia Delmer - καλλιτέχνης.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί το ΠΟΠ ελαιόλαδο Μεσσηνίας και έξω από τον νομό και την περιφέρεια και αν δεν αξιοποιηθούν όλες αυτές οι ευκαιρίες ώστε να μπορέσει  να ανέβει και η τιμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας.

Έγιναν στοχευμένες ομιλίες και επιπλέον συζητήθηκε η αντίληψη του ελαιολάδου στο εξωτερικό από το πως το χρησιμοποιούμε μέχρι που κάνει καλό.

Στην συνέχεια προσφέρθηκαν κεράσματα συνδυασμένα με ελαιόλαδο Καλαμάτας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα