Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 10:08

Το πρόγραμμα ονομαστηρίων Μητροπολίτου Μεσσηνίας

Την ερχόμενη Tετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα, παραμονή της Εορτής, η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την άφθαρτη αριστερά Τιμία Χείρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, έξωθεν του πανηγυρίζοντος ομωνύμου Ιερού Ναού της πόλης, εκ της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων.
Το χαριτόβρυτο Λείψανο θα μεταφέρει ο μεσσήνιος Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προς ευλογίαν του Χριστεπωνύμου Πληρώματος, αλλά και προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Θα ακολουθήσει η τέλεση Πολυαρχιερατικού
Εσπερινού.

Την Τετάρτη το πρωί το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, και θα ακολουθήσει η τέλεση πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας. Μετά το πέρας αυτής η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα απονείμει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στους δικαιούχους απόρους μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, Κλήρου και Λαού, έως τη 1 το μεσημέρι. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα. 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα