Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 22:05

Μερικά μυστικά για να διατηρούνται περισσότερο χρόνο τα λαχανικά μας

Πολλές φορές τα λαχανικά που αγοράζουμε ή παράγουμε είναι αρκετά, ώστε να τα καταναλώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, γι'αυτό και ειναι πολύ σημαντική η σωστή διατήρησή τους.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα λαχανικά μας νόστιμα και σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα:

- Το βασικότερο είναι ότι μετά την συγκομιδή των λαχανικών, πρέπει να αποφεύγουμε το πλύσιμό τους. Ο σωστός τρόπος ειναι να τα τυλίγουμε με ένα χαρτί, να τα τοποθετούμε σε μία σακούλα και να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας. Αυτό ισχύει κυρίως για το μαρούλι, το λάχανο και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά που είναι φυλλώδη, ένω το σέλινο είναι καλύτερο να τυλίγεται με αλουμινόχαρτο.

- Το μπρόκολο, το λάχανο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα φασόλια και τις μελιτζάνες πρέπει να τα βράζουμε πρώτα για λίγη ώρα σε βραστό νερό και στην συνέχεια να τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

-Επίσης, τα κρεμμύδια, σκόρδα, αλλά και οι πατάτες, δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο, αλλά σε ένα εσωτερικό, δροσερό μέρος.

- Τέλος, το λαχανικό που μας δυσκολεύει περισσότερο με την διατήρησή του και το χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά είναι οι ντομάτες, για τις οποίες ο καλύτερος χώρος είναι ένα εσωτερικό και δροσερό μέρος που να μην το χτυπάει ήλιος και όχι όπως πολλοί πιστεύουν στο ψυγείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα