Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 09:45

Η αναδιάρθρωση υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο συνάντησης βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - εργαζομένων

Επαφή με εργαζομένους στην καθαριότητα του δήμου Καλαμάτας είχαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, Γιώτα Κοζομπόλη και Νίκος Πατσαρίνος.

Η συζήτηση με τους εργαζομένους επικεντρώθηκε στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και στις θεσμικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί για τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού τα τελευταία χρόνια.

Στην ομιλία του ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην προκήρυξη 3Κ/2018, που αφορά την πρόσληψη 8.500 εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τόνισε πως αν δεν είχε εγκριθεί η ρύθμιση αυτή μέχρι 1η Σεπτέμβρη, δεν θα μπορούσε κανένας εργαζόμενος να τοποθετηθεί στις θέσεις που προβλέπει η συγκεκριμένη προκήρυξη. Τέλος υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, προχώρησε η διαδικασία υπογραφής συλλογικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους και των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης με όλα τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ – ΠΟΠ ΟΤΑ – ΠΕΜ-ΟΤΑ - ΟΣΥΑΠΕ)».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία Νίκος Πατσαρίνος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο οι υπηρεσίες στην καθαριότητα των δήμων, γιατί «κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης θα είναι εις βάρος τόσο των υπηρεσιών προς τους πολίτες όσο και των εργαζομένων», ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα συλλογικά τους όργανα μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία Γιώτα Κοζομπόλη τόνισε ότι «η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εναντίον της επιχειρηματικότητας, όμως η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ επιθυμεί να πάρει κομμάτια του δημοσίου και να τα δώσει σε ιδιώτες. Δηλαδή να επαναλάβει τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Το ίδιο θέλει να κάνει και την καθαριότητα στους δήμους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα