Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 10:13

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: "Πρέπει να νικηθεί στις ευρωεκλογές το μόρφωμα νεοφιλελευθερισμού - ακροδεξιάς"

 «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική, ναζιστική οργάνωση. Ακροδεξιά είναι ο κ. Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, στη χθεσινή εκδήλωση της ΝΕ Μεσσηνίας, στο ξενοδοχείο “Pharae Palace”, όπου μίλησαν και οι συνυποψήφιοί του, Ιωάννα Κοντούλη, Στέλλα Μπελιά, Γιώργος Πετρόπουλος και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, στην τοποθέτησή του σχολίασε πως τα συστημικά media, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις τους, είναι ένα μαύρο μέτωπο, ενώ απέδωσε δεξιές καταβολές και στο «Ποτάμι».
Για τα fake news, επεσήμανε πως είναι το κανάλι της ακροδεξιάς και πως ο ίδιος, εκτιμά τη διαφορετική άποψη των συναδέλφων του, αλλά όχι τις παραποιημένες ειδήσεις.
Τέλος, ο Κώστας Αρβανίτης, τόνισε πως στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η νίκη πρέπει να είναι «καθαρή», ενώ έθεσε τα διλλήματα, «Όρμπαν ή Τσίπρας», «Μπερλουσκόνι ή ΣΥΡΙΖΑ», «Τσίπρας ή Μαρινάκης».

Γενικότερα, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης κυριάρχησε η άποψη πως: "Πρέπει να νικηθεί στις ευρωεκλογές το μόρφωμα νεοφιλελευθερισμού - ακροδεξιάς".
Στο πλαίσιο αυτό, η Ιωάννα Κοντούλη, προερχόμενη από το οικολογικό κίνημα και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πώς το 25% της Ευρώπης που μεταφράζεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπους, βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας, με τις εθνικιστικές, φοβικές και ρατσιστικές φωνές να μεγαλώνουν, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Εξηγώντας την οικονομική κρίση, η υποψήφια ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Το 2017, το 80% του παγκόσμιου πλούτου, καρπώθηκε από το 1% του πληθυσμού. Δεν είναι ότι δε μπορούμε να ταΐσουμε τους φτωχούς, είναι ότι δε μπορούμε να χορτάσουμε αυτό το 1%».
Για την κλιματική αλλαγή, η Ιωάννα Κοντούλη ανέφερε πως είναι απόρροια του καπιταλισμού και πώς η ακροδεξιά αγνοεί το φαινόμενο ή το αποδίδει σε θεωρίες συνωμοσίας.
Η Στέλλα Μπελιά, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΜΚΟ, «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως το τελευταίο διάστημα είδαμε την πολιτική να μεταφέρεται με τον πιο χυδαίο τρόπο, αντί να απαντάμε στο ερώτημα για το ποια Ευρώπη θέλουμε και για το ποια είναι η θέση της Ελλάδας μέσα σ’ αυτή.
Ενώ πρόσθεσε πως ο φασισμός, έχει λαϊκό έρεισμα γιατί δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η αριστερά, όπως στο ερώτημα της φτώχιας.
Αναφερόμενη στις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», που όπως είπε χαρακτηριστικά, χτύπησε το τρίπτυχο, «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», τόνισε πως η συλλογικότητα αυτή, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, και πολλές άλλες, έχουν κυνηγηθεί από το φασισμό.
Στο τέλος της τοποθέτησής της, η Στέλλα Μπελιά, επεσήμανε πως η Προοδευτική Συμμαχία είναι η απάντηση στη διαχρονική διάσπαση της αριστεράς.
Ο Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως το πραγματικό πρόβλημα είναι το υβρίδιο που προκύπτει από την ακροδεξιά ιδεολογία στα κοινωνικά ζητήματα, σε συνδυασμό με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προσθέτοντας πως η ακροδεξιά, αντιστρέφει και καταστρέφει την πραγματικότητα.
Ο Γιώργος Πετρόπουλος, αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές επεσήμανε πως έχουμε καθήκον στη διατήρηση του κοινωνικού κράτους για μια περαιτέρω ανάπτυξη, που θα έχει ως γνώμονα τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Τέλος ο ολυμπιονίκης του Ταεκβοντό και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, εξήγησε πως η ακροδεξιά εμφανίζεται ακόμα και σε χώρες με πρόσφατες μνήμες δικτατορικών καθεστώτων και απαξιώνει την πολιτική στο σύνολό της.
Τέλος, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σχολιάζοντας την αναλγησία της ακροδεξιάς στα κοινωνικά και εργασιακά ζητήματα, αναφέρθηκε εκτενώς, στα μέτρα εκείνα που έχει καταψηφίσει η ακροδεξιά στο ευρωκοινοβούλιο (το 8ωρο των οδηγών φορτηγών, την ισότητα των φύλων, τις ανθρωπιστικές βίζες κλπ).
Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού και του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Πέτρου Κωνσταντινέα.

Α.Π.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα