Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 10:42

H Ε. Κουντουρά εγκαινίασε το μόνιμο περίπτερο της Ελλάδας στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης

H Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε ως επίτιμη προσκεκλημένη το μόνιμο περίπτερο της Ελλάδας στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης – Νέες επωφελείς συμφωνίες για το εμπόριο και τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδος-Κίνας υπεγράφησαν στο πλαίσιο των εγκαινίων.

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, εγκαινίασε ως επίτιμη προσκεκλημένη το μόνιμο Περίπτερο της Ελλάδας, Greek Pavilion, στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης σε μία πετυχημένη εκδήλωση, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνου Βούρδα, του Γενικού Προξένου Σαγκάης, κ. Βασίλη Ξηρού, του εκπροσώπου της κινεζικής κυβέρνησης και αν.Υπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Xu Qinghua και πλήθους Κινέζων αξιωματούχων.

Με πρωτοβουλία της Υπουργού κας Κουντουρά, εντός του Ελληνικού Περιπτέρου έχει διατεθεί χωρίς κόστος στον ΕΟΤ μόνιμος εκθεσιακός χώρος που για τα επόμενα δέκα χρόνια θα προβάλλει και θα προωθεί την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της κυβερνητικής αποστολής τριών συναρμόδιων Υπουργείων με στόχο την επίτευξη νέων επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

Το Ελληνικό Περίπτερο δημιουργήθηκε από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Ελληνικό Συμβούλιο Εμπορίου για να προβάλει και να προωθεί ενεργά τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τα προϊόντα της Ελλάδας στη περιοχή της Ανατολικής Κίνας. Είναι μόλις το έβδομο εθνικό περίπτερο στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης. Θα αποτελέσει ισχυρή βάση για την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών εμπορικών σχέσεων στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και την ενίσχυση της ολοένα και αυξανόμενης τουριστικής κίνησης. Στο περιθώριο των εγκαινίων υπογράφτηκαν συμφωνίες συνεργασίας από ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες της Κίνας με αντίστοιχες ελληνικές.

Την εκδήλωση κάλυψαν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σαγκάης με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Η Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις στα κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα Tencent και Phoenix TV, όπου αναφέρθηκε συνολικά στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου για το δυναμικό άνοιγμα της κινεζικής τουριστικής αγοράς, από την οποία το 2018 επετεύχθη κατακόρυφη αύξηση επισκεπτών 70%, και αναμένεται νέα υψηλή αύξηση επισκεπτών το 2019.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα