Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 15:03

Αλλαγή ώρας: Οι χώρες μέλη της ΕΕ χρειάζονται περισσότερο χρόνο

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ ξεκίνησαν σήμερα να εξετάζουν αν και πότε θα καταργήσουν την αλλαγή της ώρας, που πραγματοποιείται δύο φορές ετησίως.
Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε σχέδιο κατάργησης της αλλαγής της χώρας στην Ευρώπη από τον επόμενο χρόνο έπειτα από δημοσκόπηση που έδειξε ότι εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να δοθεί τέλος στην πρακτική αυτή.


Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποβληθεί προς συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Για να καταστεί δυνατή η ομαλή μετάβαση, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, κάθε κράτος μέλος θα κοινοποιήσει έως τον Απρίλιο του 2019 κατά πόσο προτίθεται να εφαρμόσει μόνιμα τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.
Η τελευταία υποχρεωτική αλλαγή της θερινής ώρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019. Στη συνέχεια, τα κράτη μέλη που επιθυμούν να επανέλθουν σε μόνιμη βάση στη χειμερινή ώρα, θα μπορούν ακόμη να κάνουν μια τελευταία εποχιακή αλλαγή της ώρας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι εποχιακές αλλαγές της ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.
Ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο υπουργός Μεταφορών της Αυστρίας, η χώρα του οποίου έχει την περίοδο αυτήν την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι το 2019 είναι πολύ πρώιμο για τις περισσότερες χώρες.
"Θα πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση, καθώς κάποιες χώρες--ουσιαστικά οι περισσότερες--διατηρούν επιφυλάξεις ως προς την αλλαγή του συστήματος το 2019", είπε ο ίδιος πριν από μια συνάντηση με τους ομολόγους του στο Γκρατς της Αυστρίας και μια ημέρα αφού τα ρολόγια πήγαν μια ώρα πίσω υιοθετώντας την χειμερινή ώρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα