Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 12:14

Καλάβρυτα: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην 75η Επέτειο του Ολοκαυτώματος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και επίτιμος δημότης του ιστορικού και Μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων θα επισκεφθεί τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, για να τιμήσει την 75η επέτειο της μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, να αποδώσει τον υψηλότατο, από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας, φόρο τιμής, στους άδικα εκτελεσθέντες, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, συμπολίτες μας και να αναδείξει τα μηνύματα και τις αξίες που το Ολοκαύτωμα αυτό, εκπέμπει.


Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς, μετά από την ενημέρωσή του αυτή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με αισθήματα χαράς, συγκίνησης, υπερηφάνειας και απόλυτης ικανοποίησης, θα υποδεχθούμε, στα Καλάβρυτα, την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίτιμο δημότη του Μαρτυρικού Δήμου μας. Η επίσκεψη αυτή, και μάλιστα, για δεύτερη φορά, μέσα σε τρία χρόνια (η πρώτη το 2015), αποτελεί, ξεχωριστή, διακεκριμένη και ύψιστη τιμή για τα Καλάβρυτα, τους άδικα εκτελεσθέντες, από τους ναζί, Καλαβρυτινούς συμπολίτες μας και τους απογόνους των θυμάτων του ολοκαυτώματος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο μόνος και ο πρώτος Πρόεδρος, που έχει επισκεφθεί, όλα, τα τραγικά ολοκαυτώματα της πατρίδας μας, αποδεικνύοντας, έτσι το σεβασμό και την τιμή που αποδίδει, ως ανώτατος και ύψιστος πολιτειακός θεσμός, αλλά και ως πρόσωπο, στους νεκρούς μας και με τις επισκέψεις του αυτές, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη των ολοκαυτωμάτων και των μηνυμάτων που αυτά εκπέμπουν, στη διατήρηση, άσβεστης της μνήμης τους, ενώ, με την διακηρυγμένη πλειστάκις και επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση Του, ότι, οι γερμανικές αποζημιώσεις, είναι, νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, προωθεί και υποστηρίζει την πάγια, διαρκή, αδιαπραγμάτευτη και ασυμβίβαστη απαίτηση των Καλαβρύτων και όλων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών της πατρίδας μας, για τη πλήρη καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων».  

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα