Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 18:08

Χαρίτσης: Πρωτογενής τομέας, μεταποίηση και τουρισμός στον σχεδιασμό της μεταμνημονιακής εποχής

Η αναπτυξιακή στρατηγική περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναζωογόνηση της πρωτογενούς παραγωγής, στοχευμένες πολιτικές για τη διασύνδεση των τριών βασικών κλάδων της οικονομίας - του αγροκτηνοτροφικού, της μεταποίησης και του τουρισμού, ενώ δίνεται έμφαση και στην υλοποίηση κρίσιμων υποδομών στις τοπικές κοινωνίες που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες, είπε από τη Μεσσήνη αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Μαζί με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, αναφέρθηκαν στη μεταμνημονιακή περίοδο, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Μεσσήνης, με θέμα «Το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας: Αναπτυξιακή Στρατηγική και Κοινωνία», το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε ακόμα σε έργα υποδομών και είχε συναντήσεις με παραγωγικούς και τοπικούς φορείς στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, ανακοίνωσε την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο  κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στο χωριό, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μεσσηνία. Στη συνέχεια, έγινε ανοιχτή συζήτηση για τις ανάγκες και τις δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Πύλου- Νέστωρος, Δημήτρης Καφαντάρης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας βρέθηκε και στο Κάστρο Πύλου, όπου ενημερώθηκε για την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε και ζημιές μικρής έκτασης δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε, επίσης, παραγωγικές μονάδες στην περιοχή της Τριφυλλίας και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα