Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 21:50

Καλαμάτα: 20 σακούλες σκουπίδια μάζεψαν οι εθελοντές από θάλασσα και παραλία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σκουπίδια που αντιστοιχούν σε 20 σακούλες απορριμμάτων και αρκετά ογκώδη αντικείμενα απομάκρυναν από τμήμα της ανατολικής παραλίας Καλαμάτας και τον βυθό του προλιμένα, οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού που διοργάνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας σήμερα το πρωί.

Στην εν λόγω περιβαλλοντική δράση συμμετείχαν ενεργά μαθητές του Summer Camp του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, των Ναυτικών Αθλητικών Συλλόγων ΑΙΟΛΟΣ και ΝΟΚ, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «Η Υπομονή», του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Καλαμάτας καθώς και δύτες από το Kalamata Dive Center.

Για την επιτυχή διοργάνωση της δράσης αυτής συνέδραμαν ο Δήμος Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, η Ένωση Αποστράτων Λ.Σ. Μεσσηνίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Καλαμάτας καθώς και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών Γραφείο Καλαμάτας. .
Πέραν των ανωτέρω φορέων, την δράση συνέδραμε ενεργά και τίμησε με την παρουσία του εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Παραβάλλοντος HELMEPA, διανέμοντας έντυπο υλικό καθώς και προσωπικά ευχαριστήρια σε κάθε συμμετέχοντα.
Η Υπηρεσία μας ευχαριστεί όλους τους προαναφερόμενους φορείς για τη συμμετοχή τους, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της πόλης που προσέφεραν αφιλοκερδώς υλικά καθαρισμού, νερά, χυμούς και φρούτα για τα παιδιά καθώς και τα τοπικά, περιφερειακά και Εθνικής εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της δράσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερο διαβασμένα