Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 12:30

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Επιμορφωτικό σεμινάριο για την κλιματική αλλαγή στη Σπάρτη

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Επιμορφωτικό σεμινάριο για την κλιματική αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργάνωσαν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR.

Το σεμινάριο διεξήχθη δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη.

Το πρόγραμμα LIFE-IP AdaptInGR αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιοχής για την προσαρμογή στις νέες κλιματικές πραγματικότητες μέσω ανάπτυξης στρατηγικών, βελτίωσης υποδομών και ευαισθητοποίησης του κοινού. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσαρμογής, το οποίο παρουσιάστηκε επίσης στην προηγούμενη Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα στην Καλαμάτα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, κατά τον χαιρετισμό του, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας και της καινοτομίας για την επιτυχή προσαρμογή της περιοχής, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να συμβάλουν στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον.

Επίσης, σημείωσε πως «Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προσαρμογής την οποία είχαμε την ευκαιρία να αναλύσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, η οποία βασίζεται σε 4 πολύ σημαντικούς και κρίσιμους άξονες:

1. Την Ανάλυση των κλιματικών κινδύνων: την αξιολόγηση των συγκεκριμένων κινδύνων δηλαδή που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, και την ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης για την καλύτερη κατανόηση των μελλοντικών επιπτώσεων,

2. Την Βελτίωση των υποδομών: την αναβάθμιση των υπαρχόντων υποδομών και την κατασκευή νέων που θα αντέχουν στις αυξημένες πιέσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα,

3. Την Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση: την ενημέρωση και την εκπαίδευση δηλαδή των πολιτών, των επαγγελματιών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις πρακτικές προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και τέλος

4. Την Προώθηση της αειφορίας: Την ενίσχυση των βιώσιμων πρακτικών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, από τη γεωργία μέχρι τον τουρισμό, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της περιοχής».

Το σεμινάριο συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, διευθυντών και στελεχών των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022