Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 15:00

Εργαστήριο κομποστοποίησης και διανομή παραδοσιακών σπόρων στα Βριλήσσια

Με ένα φρέσκο εργαστήριο κομποστοποίησης μαζί με διανομή παραδοσιακών σπόρων, ξεκινά και πάλι τις εργασίες του το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης στα Βριλήσσια.

Άλλωστε η κομποστοποίηση στη φύση αποτελεί μια non stop διαδικασία και μόνο ενσωματώνοντάς την στην ζωή μας, μπορούμε να μιλάμε για ένα βιώσιμο τρόπο ζωής και μια βιώσιμη εξελικτικά κοινωνία.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων , ο Δήμος Βριλησσίων , ο φυσιολατρικός σύλλογος Βριλησσός και η ομάδα RE:THINK εγκαθιστούν τον 4ο συνοικιακό κομποστοποιητή του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Βριλησσίων και καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους στο εργαστήριο κομποστοποίησης και στην ενημέρωση για την συνοικιακή κομποστοποίηση και την λειτουργία του Δικτύου, την 1η Ιουλίου, 19.30-20.30, στον χώρο του συλλόγου, Πάρνηθος 73, στην πλατεία Τρίτση.

Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης-ReThink στο Δήμο Βριλησσίων αποτελεί ένα αστικό και συλλογικό εργαλείο διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων από τους κατοίκους, οι οποίοι μετατρέπονται από παραγωγοί οργανικών υπολειμμάτων σε παραγωγούς κομπόστ (πλούσιου εδαφοβελτιωτικού χώματος).

Στο Δήμο Βριλησσίων ήδη έχουν τοποθετηθεί 3 Συνοικιακοί Κομποστοποιητές που ήδη λειτουργούν στις εξής περιοχές: Πάρκο Θεοδωράκη (ΤΥΠΕΤ), Πάρκο Ρεματιάς, 1ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων και ήδη το συλλογικά παραγόμενο compost έχει πιστοποιηθεί ως άριστο εδαφοβελτιωτικό υλικό από τον Ελληνικό Αγροτικό Οργανισμό Δήμητρα (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).

Νέα θέση συνοικιακού κομποστοποιητή έχει προκαθοριστεί στο πάρκο Ελευθερίας , επιμελούμενη από ομάδα επαγγελματιών της περιοχής.

Στόχος είναι το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης να διευρυνθεί σε όλο το Δήμο Βριλησσίων. Ο σύλλογος Βριλησσός αποτελεί βασικό αρωγό , στο όλο εγχείρημα. Η συμβολή αυτή οδηγεί στη δημιουργία μιας κοινότητας μηδενικών αποβλήτων, ένα εγχείρημα πρωτοποριακό όσο κι επιτακτικό σε μια εποχή που κάθε μας κίνηση έχει πλέον άμεση και φανερή επίδραση στο πλανήτη που ζούμε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει:

- ενημέρωση για το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης και την ορθή χρήση του Δικτύου
- Διανομή κομπόστ από το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Βριλησσίων
- Διανομή παραδοσιακών σπόρων από την Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων Re:Think Αγροκτήματος Φοίφα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα