Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 10:53

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών ελέγχων για τη διάγνωση του καρκίνου

Δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και της μήτρας διενεργεί στην Κορινθία το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί στους Δήμους Κορινθίων (828 Μαστογραφίες και 626 Τέστ Παπ) και Ξυλοκάστρου (581 Μαστογραφίες και 420 Τέστ Παπ), ενώ αυτό το χρονικό διάστημα, η κινητή μονάδα του ΕΙΟ βρίσκεται στον Δήμο Σικυωνίων, στο Κιάτο, έχοντας διενεργήσει, μέχρι στιγμής, 356 Μαστογραφίες και 272 Τέστ Παπ.

Με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, χτες 4 Φεβρουαρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς -με την ιδιότητά του ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και ως μέλος του ΕΙΟ- επισκέφθηκε την Π.Ε. Κορινθίας, και συγκεκριμένα τις περιοχές των Δήμων Νεμέας, Βέλου – Βόχας και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενημερώνοντας σχετικά με το εν λόγω δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης και γνωστοποιώντας ότι πρόθεση της περιφερειακής Αρχής είναι να επεκταθεί και στις υπόλοιπες 4 Περιφερειακές Ενότητες.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στους πιο πάνω δήμους, ο Αγγ. Χρονάς -τον οποίον συνόδευαν η συνεργάτης της Π.Ε. Κορινθίας Κάτια Γκιολή καθώς και ο διοικητικός διευθυντής του ΕΙΟ Αναστάσιος Μυρίλλας- είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο και τον αντιδήμαρχο Θανάση Καρκώνη, τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και την αντιδήμαρχο Μαρία Καλλίρη, καθώς και με τον αντιδήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Θανάση Παπαθανασίου.

“Με αφορμή και αυτή την δράση αλλά και λόγω της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου θέλω να επαναλάβω την σημασία της πρόληψης. Δεν πρέπει με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού να αμελούμε τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να σώσει τη ζωή μας. Είναι ίσως το λιγότερο, αλλά συνάμα και το σπουδαιότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο εντεταλμένος για θέματα Υγείας περιφερειακός σύμβουλος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα