Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 20:05

Μοναδικό όπλο η ενημέρωση για την πρόληψη της πανδημίας στα χωράφια της Μεσσηνίας

Μοναδικό όπλο η ενημέρωση για την πρόληψη της πανδημίας στα χωράφια της Μεσσηνίας, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του καθηγητή Παθολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Χαλβατσιώτη με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. 

Η συζήτηση αφορούσε την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με κρούσματα κορονοιού κατά την ελαιοκομική περίοδο με την είσοδο στη χώρα εργατών γης τρίτων χωρών.

Αναλυτικότερα, ο καθηγητής παρατήρησε ότι είναι πολύ σημαντικό στον τομέα αυτό η ενημέρωση των εργατών στους κανόνες ατομικής υγιεινής που πρέπει να τηρούνται, στα συμπτώματα της νόσου, στον τρόπο αναφοράς των υπόπτων κρουσμάτων στις υγειονομικές αρχές, καθώς και στα μέτρα προφύλαξης. Πρότεινε, στην κατεύθυνση αυτή την δημιουργία καταλόγου οδηγιών, την ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων για τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης, ώστε με κάθε τρόπο να περιοριστεί όσο το δυνατό η μετάδοση του ιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην προμήθεια, που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, σε τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού (rapid test) για αποκλειστική χρήση σε εργάτες τρίτων χωρών. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα κέντρα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία θα διενεργούν τα τεστ. Επίσης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που προσκαλούν εργάτες να οδηγούν αυτούς που έρχονται στη χώρα στα πλησιέστερα κέντρα υγείας.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον καθηγητή για την επίσκεψη και την ενημέρωση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να εφαρμοστούν οι προτάσεις του, στην κατεύθυνση του περιορισμού της διασποράς του ιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα