Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 13:21

ΚΝΕ Μεσσηνίας: Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία φταίει ότι άνοιξαν χωρίς μέτρα προστασίας

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Μεσσηνίας φταίει το ότι αυτά άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου παιδιάς όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΚΝΕ Μεσσηνίας. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για την ανασφάλεια, που δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία λόγω των κρουσμάτων στα σχολεία, η οποία οδηγεί πολλούς να κάνουν τεστ τα οποία δεν είναι δωρεάν.

Ολόκληρη την ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ μπορείτε να την διαβάσετέ παρακάτω:

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα η εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολεία του νομού επιβεβαιώνει αυτό που φωνάζουν οι μαθητές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ότι δηλαδή τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας για το αντίθετο. Επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας των μαθητών για μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, για λιγότερους μαθητές ανά τάξη, για καθαριότητα, είναι πέρα για πέρα δίκαιος.
Η στάση των αρμόδιων αρχών είναι προκλητική. Στα σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα, το μόνο που προβλέπουν ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση είναι μια απολύμανση και να κλείνει το τμήμα. Αρνούνται να κάνουν δωρεάν τεστ και η οδηγία που δίνεται είναι οι μαθητές να κάτσουν σπίτι τους, ρίχνοντας όλη την ευθύνη πάνω τους. Το γεγονός αυτό είναι λογικό να αυξάνει και την ανησυχία των γονιών αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας. Γιατί ο μαθητής δεν μένει μόνος τους. Οι γονείς τους την άλλη μέρα θα πάνε για δουλειά, τα αδέρφια του σχολείο, χωρίς να ξέρουν αν είναι φορείς του κορωνοϊού. Αυτό εντείνει την ανασφάλεια και οδηγεί αναγκαστικά στο να πληρώνουν οι οικογένειες τις ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν το τεστ, μιας και δεν προβλέπεται να γίνεται αυτό δωρεάν.
Από τις ίδιες τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται ότι οι μαθητές, οι γονείς, συνολικά ο λαός της πόλης και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα πρέπει να παλέψει και να διεκδικήσει:
1. Άμεση ενημέρωση για τα κρούσματα στα σχολεία.
2. Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid19 στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
3. Κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα.
4. Με ευθύνη των δήμων να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου στον οποίο εντοπίζεται κρούσμα.
5. Να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για εξεύρεση νέων αιθουσών, για νέες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και μονιμοποίηση των 3ωρων συμβάσεων.
Οι μαθητές αξίζουν σχολείο που μορφώνει, όχι που εξοντώνει!
Ο αγώνας για τα αυτονόητα και ουσιαστικά μέτρα είναι δίκαιος και καμία τρομοκρατία δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα