Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 11:38

Go On - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΥΓΕΙΑ: Ομοιοπαθητική και Covid-19 | Της Σουζάννας Κλάιν

Το σώμα μας είναι ένα θαύμα, ένας καλά μελετημένος μηχανισμός που ανταποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις της ζωής, σε κάθε ασθένεια, κάθε συναίσθημα και κάθε εμπειρία.

Έτσι ο οργανισμός μας ξέρει και έχει την δύναμη να αποθεραπεύει τις περισσότερες βλάβες του και να καταστρέφει αλλοιωμένα π.χ. καρκινικά κύτταρα ή και μικροοργανισμούς που εισχωρούν μέσα στα κύτταρά του. Ναι, το σώμα μας έχει αυτήν την ικανότητα -ευτυχώς.

Όταν γεννιόμαστε είμαστε συνήθως υγιείς με μεγάλη ζωτική ενέργεια η οποία, κατά την διάρκεια της ζωής μας, χάνεται με αρνητικά συναισθήματα αλλά ενισχύεται με θετικές εμπειρίες και καλή διατροφή.

Εάν οι καταστάσεις της ζωής μας είναι δύσκολες και αισθανόμαστε συνεχώς θλίψη, άγχος, φόβο η πανικό τότε ένα μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς μας χάνεται και ο οργανισμός μας μπορεί να μην ανταποκρίνεται πια στην ικανότητα της αυτοθεραπείας η της
αυτοσυντήρησης όλων των οργάνων του.

Το αποτέλεσμα είναι μια πάθηση, μια ασθένεια. Ακριβώς σε αυτό το σημείο αρχίζει το σημαντικό έργο της ομοιοπαθητικής ιατρικής η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από συμπλήρωμα ζωτικής ενέργειας, δηλαδή βοήθεια για την αυτοθεραπεία του σώματός μας-
τόσο απλό αλλά και τόσο σημαντικό, αποτελεσματικό και αβλαβές - χωρίς καμιά παρενέργεια.

Σημαντικό είναι το αποτέλεσμα της ομοιοπαθητικής θεραπείας και σε ιογενείς λοιμώξεις πχ το covid 19. Σε μια ίωση το σημαντικότερο είναι η άμυνά μας. Αν και εφόσον έχουμε καλή άμυνα, τότε ένας μικροοργανισμός η ένας ιός χάνεται μόλις δεχτεί επίθεση από τα τρισεκατομμύρια κύτταρα του σώματός μας.

Σε περίπτωση που έχουμε ήδη ασθένειες οι οποίες μειώνουν το αμυντικό μας σύστημα τότε η ομοιοπαθητική δίνει βοήθεια με την ενεργειακή υποστήριξή της. Αφού τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού γιατί δονίζουν με ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες τα σωματικά κύτταρα να ισορροπούν και να αντεπεξέλθουν στο έργο τους, την άμυνά τους.

Απαραίτητο είναι να γίνει ένα πρώτο ιστορικό του ασθενή έτσι ώστε να γνωρίζει ο ομοιοπαθητικός ιατρός την κατάσταση του σώματός του, όπως τυχόν δυσάρεστα γεγονότα που πέρασε καθώς και ποιες ασθένειες ήδη εμποδίζουν την υγεία του.
Πολλοί άνθρωποι με ερωτάνε τι μπορούν να κάνουν για να καλυτερεύσουν την άμυνα του οργανισμού τους και συνιστώ πραγματικά εκτός τις βιταμίνες C και D καθώς και ψευδάργυρο να κάνουν ομοιοπαθητική θεραπεία προληπτικά έτσι ώστε να προλάβει ο
οργανισμός τους να αποκτήσει την ενέργεια για επίθεση.

Θα ήθελα ακόμα να ενημερώσω όλους εσάς που παρακολουθείτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δεν βοηθούν ο πανικός που δημιουργήθηκε αυτούς τους μήνες. Είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί, να κρατάμε τις αποστάσεις μας, να φοράμε τις μάσκες εκεί που είναι απαραίτητο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να απολαμβάνουμε τη ζωή μας, να χαιρόμαστε το θαύμα του σώματός μας, να του έχουμε εμπιστοσύνη και πάνω από όλα να σκεφτόμαστε θετικά γιατί ο πανικός μειώνει την ικανότητα της άμυνάς μας. 

Καλή υγεία!

Σουζάννα Κλάιν / Ιατρός
Ιατρείο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής
Χρυσάνθου Παγώνη 10, Καλαμάτα (1ος όροφος)
Τ. 2721026880, 6944434488
www.suzan-klain.gr

Διαβάστε περισσότερα ρεπορτάζ για την υγεία στο 

6ο τεύχος Go On

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα