Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 13:57

7 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας από κληροδότημα στις ΗΠΑ

Πωλήθηκε έναντι του ποσού 18 εκατ. ευρώ κληροδότημα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής, όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο διοικητής Νοσοκομείου Καλαμάτας Γεώργιος Μπέζος.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα πρόκειται για μια πολυκατοικία σε ένα πολύ κεντρικό δρόμο του Σαν Φρανσίσκο με καταστήματα στο ισόγειο και περίπου 60 διαμερίσματα, το οποίο ανήκει κατά 37,5% στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, κληροδότημα της διαθήκης του ευεργέτη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, Γεώργιο Καπόπουλο. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αντιστοιχεί το ποσό των 7 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπέζος δήλωσε βαθιά ικανοποιημένος μετά από αυτή την εξέλιξη διότι ήταν ένα ζήτημα το οποίο απασχολούσε εδώ και αρκετά χρόνια την διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς αποτελούσε ένα δημόσιο περιουσιακό στοιχείο και υπήρχε αβεβαιότητα για το τι έκβαση θα είχε τελικά. Όπως συμπλήρωσε η βοήθεια του Νομικού Συμβούλου του Νοσοκομείου Χρήστου Αρχοντή ήταν πολύτιμη.

Στην συνέχεια ο κ. Αρχοντής τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελούσε ένα βαρύ φορτίο για τον ίδιο, όμως πλέον δηλώνει δικαιωμένος από το αποτέλεσμα.

Η λύση του θέματος αυτού αναφορικά με το κληροδότημα ήταν αποτέλεσμα 18 δικαστηρίων, διότι υπήρχαν πολλές απανωτές διεκδικήσεις, όπως επεσήμανε.

Επιπλέον να σημειωθεί πως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ανήκει και το 50% μιας μαρίνας στο Σαν Φρανσίσκο, κάτι το οποίο θα απασχολήσει στην συνέχεια την διοίκηση του Νοσοκομείου και σίγουρα θα προσφέρει πολλά περισσότερα όπως υπογράμμισε ο Νομικός Σύμβουλος κ. Αρχοντής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα