Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 16:15

Καταγγέλλουν την παράνομη μετακίνησή τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Iατρών Κέντρων υγείας του Νομού Μεσσηνίας καταγγέλλει την παράνομη μετακίνησή τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

"Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει για ακόμη μια φορά την παράτυπη μετακίνηση Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για κάλυψη πάγιων αναγκών αντί να προβεί στην προκήρυξη μονίμων θέσεων ιατρικού προσωπικού και ειδικοτήτων που υποστελεχώνουν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας που απαιτεί την στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με 4 επιπλέον Ιατρούς Παθολόγους για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του , και όχι ¨βαφτίζοντας¨ ιατρούς άλλων ειδικοτήτων σε Παθολόγους , θέτοντας ακόμη και σε κίνδυνο την υγεία του πληθυσμού.

Οι Γενικοί Ιατροί δεν είναι νοσοκομειακοί ιατροί, είναι ιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η εκπαίδευσή μας στην διάρκεια των 4 ετών για την απόκτηση της ειδικότητας περιλαμβάνει μόνο έξι μήνες παθολογία σε αντίθεση με τους παθολόγους που έχουν ειδικευτεί στην παθολογία 5 ολόκληρα χρόνια!

Όπως γίνεται σαφές , αναγκάζοντας τους γενικούς ιατρούς να “κάνουν” χρέη παθολόγου , συνιστά πλέον αντιποίηση ειδικότητας και υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Μεσσηνίας με κινδύνους ακόμα και για την υγεία του πληθυσμού.

Επιπλέον, στο ΓΝ Μεσσηνίας δεν προβλέπεται θέση Γενικού Ιατρού και γι αυτό άλλωστε δεν έχει προκηρυχθεί θέση ποτέ.

Στα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας , που στερούνται προσωπικού ,ιατρικού και λοιπού ,αν και οι Γενικοί Ιατροί μετακινηθούν στο Νοσοκομείο θα καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι ο πυλώνας και ο κυματοθραύστης του συστήματος υγείας.

Σας εφιστούμε λοιπόν την προσοχή και σας καλούμε να ανακαλέσετε τις παράνομες μετακινήσεις των Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να προβείτε άμεσα στην πρόσληψη Παθολόγων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου."

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα