Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 13:57

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων μέχρι τις 18 Αυγούστου

O κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Όμως, φροντίζουμε, τα μέτρα να συνοδεύονται με αντίμετρα. Για παράδειγμα, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυκτερινά κέντρα από τις 3 έως και τις 9 Αυγούστου 2020, συνοδεύτηκε με την επέκταση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις στους τομείς της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού από 1 έως και 31 Αυγούστου 2020. Έτσι, την ώρα που εξαιτίας των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, μειώνεται ο τζίρος των επιχειρήσεων, αναλαμβάνουμε τη στήριξη των εργαζομένων στους τομείς της οικονομίας που πλήττονται».

Και υπογράμμισε: «Γιατί νοιαζόμαστε για τον κόσμο της εργασίας. Και γιατί μπορούμε, έχοντας κάνει το προηγούμενο διάστημα συνετή χρήση του Ταμείου του Κράτους για να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές ανάγκες.

Από σήμερα, ξεκινά σε σταθερή βάση, 3 φορές την εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη για τον COVID-19 με τους επικεφαλής υγείας και πολιτικής προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό.

Οι συσκέψεις αυτές θα γίνονται για να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζεται κατάλληλα η δράση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020. Η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη, προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

2. Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Όπως στην αρχή, έτσι και τώρα, όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και Κράτος θα συνεργαστούμε για να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας με δίκαιο τρόπο. Και επειδή έχει σημασία να παρακολουθούμε συνεχώς τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2020, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, διενέργησαν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα. Ελέγχθηκαν συνολικά 6610 σημεία ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 434 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 494 πρόστιμα, συνολικού ύψους 231.500 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 195 ημερών συνολικά».

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Πέτσας:«Η αύξηση, ιδίως στα διοικητικά πρόστιμα αναστολής λειτουργίας, είναι πολύ μεγάλη έναντι προηγούμενων Σαββατοκύριακων. Και πιστοποιεί την χαλάρωση που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Αλλά, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα