Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 21:03

Μεσσηνία: Νέο κρούσμα, "εισερχόμενου" κορονοϊού - "Προσέχετε" λέει ο ιατρικός κόσμος

 Την ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή απ' όλους, ώστε να παραμείνουν μεμονωμένα τα κρούσματα που θα παρουσιαστούν και στη συνέχεια, τονίζει ο ιατρικός κόσμος της Μεσσηνίας, μετά την εμφάνιση και 7ου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μόνιμου κατοίκου στο νομό.

Πρόκειται για 67χρονο από χωριό του Δήμου Μεσσήνης, ο οποίος εκτιμάται -σύμφωνα με πληροφορίες- πως παρουσίασε συμπτώματα, αφού ήρθε σε επαφή με οικείους του από την Αθήνα. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης εξηγεί πως "Θα έχουμε ανάλογα κρούσματα και στη συνέχεια. Αλλά από εμάς, τον καθένα μας ξεχωριστά εξαρτάται το αν θα μείνουν μεμονωμένα, όπως είναι και ο στόχος. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να είμαστε όλοι προσεκτικοί καθώς τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο κίνδυνος παραμένει και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση".

Να παραμείνουμε λοιπόν υπεύθυνοι και να μην ξεχνάμε πως ο κίνδυνος παραμονεύει υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ο ιατρικός κόσμος, ενώ την ίδια ώρα ο καλός καιρός και η άρση των περιορισμών μας έχουν βγάλει για τα καλά από το σπίτι. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε και σε κάθε περίπτωση να τηρούμε με ευλάβεια τις αποστάσεις, το πλύσιμο των χεριών και όσα μας δίδαξε η καραντίνα, για να παραμείνουμε ασφαλείς, πολύ περισσότερο τώρα που έχουν αρθεί και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών.

Ο ασθενής υπεβλήθη στο τεστ το οποίο βγήκε θετικό, και παρέμεινε για παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ εξελίσσεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα