Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 23:04

Μετακινήσεις προσωπικού στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Την μετακίνηση φαρμακοποιών και διοικητικού προσωπικού από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις προς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προβλέπει απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου. Στόχος είναι η ενίσχυση των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με επιπλέον φαρμακοποιούς ώστε να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι ασφαλισμένοι, λόγω της αυξημένης προσέλευσης για την εκτέλεση των τρίμηνων συνταγών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα με την μετακίνηση των διοικητικών υπαλλήλων θα διεκπεραιώνονται διοικητικές εργασίες των φαρμακείων όπως η σωστή λειτουργία των τηλεφωνικών κέντρων για την ενημέρωση των ασφαλισμένων, αλλά και η τήρηση των αριθμών προτεραιότητας και των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των ασφαλισμένων που περιμένουν για την εκτέλεση των συνταγών τους. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται και στο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες «Βοήθεια στο Σπίτι», που έχουν αναπτύξει ορισμένοι δήμοι. Μέσω αυτού του προγράμματος οι δήμοι εξυπηρετούν ήδη πολλούς
ασφαλισμένους στους οποίους χορηγούνται Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), εκτελώντας, μέσω εκπροσώπων τους, τις συνταγές ΦΥΚ από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, πολλοί δήμοι που δεν έχουν αναπτύξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μεριμνούν για τις ευπαθείς ομάδες εφαρμόζοντας εναλλακτικούς τρόπους για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

03/2021

Περισσότερο διαβασμένα