Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 15:19

Τα πάντα για την οστεοπόρωση σε εκδήλωση του Δήμου Μεσσήνης

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψή της, και τη διατροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στον χώρο του ΚΑΠΗ Μεσσήνης, ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 200 άτομα, στον ίδιο χώρο.

Το πάνελ των ομιλητριών αποτελούνταν από την ορθοπεδικό Σταυρούλα Δερδελάκου και την υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Πεταλούδα Εριόνα Ίμπρο. Οι ομιλήτριες παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο "Πεταλούδα" για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει, έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον. Στη συνέχεια μίλησε η κα Δερδελάκου, η οποία εξήγησε αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

Στην συνέχεια, η Ίμπρο, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων από τον Σύλλογο "Πεταλούδα" στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με τα μέλη του επιστημονικού πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις στο μέλλον.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα