Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:54

Σε ετοιμότητα η Καλαμάτα σε περίπτωση κοροναϊού (Βίντεο)

Καμία ανησυχία δεν χρειάζεται να επικρατεί όπως τονίστηκε σήμερα στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας σχετικά με τον κοροναϊό, αφού η πόλη είναι πλήρως προετοιμασμένη.

Την συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε πως δεν απαιτείται καμία ανησυχία για τον κοροναϊό στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά ο μοναδικός σκοπός είναι η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη για τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε σε καθημερινή βάση, ώστε να διατηρούμε όλοι την ασφάλειά μας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να μην υπάρξει κανένα ανεπιθύμητο κρούσμα στην πόλη, κυρίως αυτές τις ημέρες του καρναβαλιού. Μάλιστα, από την Δευτέρα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να τοποθετηθούν αντισηπτικά στο Δημαρχείο και σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Στην συνέχεια μίλησε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, επιβεβαιώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανένα ύποπτο κρούσμα στην πόλη της Καλαμάτας, παρ' όλα αυτά ως γιατροί και ως ιατρική ομάδα έχουν φροντίσει να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα. Επιπλέον, ο Παναγιώτης Κατσαφάδος τόνισε πως στην περίπτωση που κάποιος εμφανίσει ακόμα και κάποιο σύμπτωμα γρίπης η καλύτερη επιλογή είναι να επικοινωνήσει με τον προσωπικό του ιατρό και να ακολουθήσουν οι απαραίτητες εξετάσεις στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε περίπτωση που έχει προσβληθεί από κοροναϊό και να αποτελέσει απειλή για τους συμπολίτες, κάτι που αν συνέβαινε στις περισσότερες περιπτώσεις, πιθανόν να είχε περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας.

Δείτε το βίντεο:

"Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, αφού ο καιρός ζεσταίνει" ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης, ενώ και ο ίδιος συμβούλευσε τη διαμονή στο σπίτι για όποιον παρουσιάσει ακόμα και κάποιο σύμπτωμα γρίπης. Συγκεκριμένα δήλωσε πως ο κοροναϊός επιδρά πιο ελαφρά και από μία απλή γρίπη, ενώ το 85% των ανθρώπων που θα νοσήσουν πιθανόν να το περάσουν όπως μία απλή γρίπη.

Για τα σχολεία της Καλαμάτας έκανε λόγο ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιος Σταματόπουλος, αναφέροντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ενώ ο μόνος στόχος είναι να διακόψουμε την αλυσίδα μετάδοσης του κοροναϊού με τη σωστή πρόληψη. Όπως ανέφερε ο ίδιος επίσης, τα παιδιά λόγω ηλικίας δεν κινδυνεύουν τόσο, όμως επειδή βρίσκονται πολλά παιδιά μαζί στις αίθουσες υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης και φυσικά το πρόβλημα μετάδοσης και στο σπίτι, όπου εκεί είναι πιθανό να βρίσκονται και πιο ευπαθείς ομάδες. Έτσι, τα σχολεία θα τοποθετήσουν αντισηπτικά, ώστε να τα χρησιμοποιούν οι μαθητές όταν μπαίνουν και όταν βγαίνουν από τις αίθουσες, όπως επιβεβαίωσε ο Γ. Σταματόπουλος.

Τέλος, γενικότερα για τα σχολεία του Νομού Μεσσηνίας έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τζάννης, αναφέροντας πως έχει γίνει ενημέρωση σε όλους του μαθητές, διευθυντές και εκπαιδευτικούς του νομού. Επίσης, ανέφερε πως " Αν κάποιο μικρό παιδί ασθενήσει από μία ίωση, είναι απαραίτητο οι γονείς να το κρατούν στο σπίτι μέχρι να γίνει καλά, ώστε να μην προσβάλλονται και τα υπόλοιπα παιδιά συνεχώς". Τέλος, ο κ. Τζάννης δήλωσε πως ακόμα και αν τελειώσουν τα αντισηπτικά που τοποθετούνται στα σχολεία θα υπάρξει επικοινωνία, ώστε να τοποθετηθούν καινούργια.

Δείτε το βίντεο:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα