Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 09:35

Συνάντηση των Δημάρχων Καλαμάτας και Πύργου - Κοινό αίτημα για το «Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα»

Το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκε τη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν και η οποία χαρακτηρίστηκε ως εποικοδομητική, οι Δήμαρχοι των πρωτευουσών της Μεσσηνίας και της Ηλείας, ασχολήθηκαν με θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και ζητήματα που άπτονται της αυτοδιοίκησης και των προκλήσεων της νέας εποχής. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και Γιώργος Φάβας. 

Στην κορυφή της ατζέντας της συζήτησης βρέθηκε ο δρόμος Πάτρα - Πύργος – Τσακώνα, με το Δήμαρχο Καλαμάτας και το Δήμαρχο Πύργου να εκφράζουν την κοινή άποψη ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει λύση που να διασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου, όπως αρχικά αυτό είχε σχεδιαστεί, προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι αναπτυξιακές προοπτικές για τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Επίσης οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ανταλλάσσοντας απόψεις επί των σημερινών δεδομένων και των λύσεων που υπάρχουν.

Τέλος συμφωνήθηκε μεταξύ των κυρίων Βασιλόπουλου και Αντωνακόπουλου, να αναπτυχθεί μια περαιτέρω συνεργασία και σε άλλους τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, με ανταλλαγή καλών πρακτικών.

SOUREAS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα