Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 15:52

Προβολή Ντοκιμαντέρ για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Journey to a Miracle: Freedom from Insulin” (Ταξίδι στο θαύμα: Απελευθέρωση από την Ινσουλίνη) του Ted Kay, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα πολύ σοβαρό μεταβολικό νόσημα. Η εμφάνιση της πάθησης συμβαίνει όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να αξιοποιήσει σωστά τα επίπεδα γλυκόζης παράγοντας ενέργεια, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο αίμα. Χωρίς θεραπεία τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι
Ένα 10% των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, έχουν Τύπου Ι. Πρόκειται για μια
αυτοάνοση πάθηση, όπου το ίδιο το σώμα καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν
ινσουλίνη, προκαλώντας γρήγορη αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου ΙΙ
Ένα 90% των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, έχουν Τύπου ΙΙ. Σε αυτή την κατηγορία,
ο οργανισμός είτε παράγει ινσουλίνη που όμως δεν λειτουργεί σωστά, είτε δεν παράγει
αρκετή ινσουλίνη, με αποτέλεσμα η γλυκόζη να συσσωρεύεται στο αίμα.

Μέσα από ενδελεχή έρευνα, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων έφτασε σε μια μνημειώδη ανακάλυψη για πολλές από τις γενετικές μορφές διαβήτη τύπου Ι, δημιουργώντας ένα θαύμα που άλλαξε τη ζωή εκείνων που μπόρεσαν πλέον να απελευθερωθούν από την εξάρτηση στην ινσουλίνη.
Η ταινία συνυφαίνει τις ζωές και τις ιστορίες των επιστημόνων και των ευγνωμόνων οικογενειών που ήλπιζαν και προσεύχονταν για μια θεραπεία για το διαβήτη, αλλά ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δε φαντάζονταν ότι θα βρεθεί.

Μετά την προβολή, για το θέμα θα τοποθετηθεί η ενδοκρινολόγος Γαρυφαλλιά Τζίφα και η Αθανασία Καρούνου από το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας. Νωρίτερα 5-8 μ.μ., ο Σύλλογος διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη,
στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα