Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 11:24

Εκδήλωση και προβολή ντοκιμαντέρ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Προβολή ντοκιμαντέρ και ενημερωτική εκδήλωση προγραμματίζει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στο Στέκι του Κέντρου, στην οδό Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διεθνή ημέρα δράσης για τα δικαιώματα και την καλή διαβίωσή τους, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου - ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη άγιου των ζώων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Greek Αnimal Rescue του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Πρόκειται για μια κινηματογραφική αλληγορία, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες αδέσποτων ζώων που αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης.
Οι πρωταγωνιστές του, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο, αναζητούν ελπίδα και μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα
μοιάζουν χαμένα. 
Από πλευράς του Φιλοζωικού Ομίλου, η πρόεδρος Κατερίνα Πεζώνη και η Ρενάτα Γκούζου, μέλος του ΔΣ του ομίλου και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος -η οποία συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο, με επισκέψεις σε σχολεία τη ευρύτερης Περιφέρειας, προβολές και συζητήσεις με τους μαθητές- θα μιλήσουν για το πρόβλημα των αδέσποτων και θα ενημερώσουν τον κόσμο για τις δράσεις του Ομίλου. Επίσης, η κτηνίατρος Χριστίνα Καντζιλιέρη θα μας μιλήσει για την ορθή φροντίδα ενός ζώου και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα