Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 14:05

Bιβλιοδρομίες 2019: "Τα βιβλία είναι δρόμοι και εμείς Βιβλιοδρόμοι"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλεσμα σε όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μεσσηνίας απευθύνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για τις "Βιβλιοδρομίες" που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίουαπό τις 10 π.μ. στα Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Η ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά αναφέρει τα εξής:

«Τα βιβλία είναι δρόμοι και εμείς Βιβλιοδρόμοι» είναι ο τίτλος της Βιβλιοδρομίας 2019.
Στη φετινή μας Βιβλιοδρομία σκοπεύουμε να διανύσουμε δρόμους γεμάτους συναισθήματα και ταξίδια.
Προσκαλούμε στις 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 10πμ τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Μεσσηνίας να λάβουν μέρος στη γιορτή.
Την ημέρα εκείνη οι Βιβλιοδρόμοι θα παίξουν επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια, θα διαγωνιστούν στα βιβλία που έχουν επιλέξει και θα γνωρίσουν ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο. Συγκεκριμένα θα έχουμε κοντά μας τις συγγραφείς Δήμητρα Φώτου και Κατερίνα Τσίτσα.
Η Δήμητρα Φώτου γεννήθηκε στον Βόλο πριν από... λίγα χρόνια. Σπούδασε Αθλητικές Επιστήμες στην Κομοτηνή και ασχολήθηκε με την προετοιμασία αθλητών στο τένις και στο μπάντμιντον. Η αγάπη της για τα μικρά παιδιά την ενέπνευσε να γράψει παιδικές ιστορίες. Γράφει σε περιοδικά και εργάζεται ως εκπαιδευτικός, ενώ από το 1998 έως σήμερα είναι, επίσης, διευθύντρια Ατομικής και Οικογενειακής Υπεροχής του τμήματος Πρόμαχος Αθηνά, Θ. Π. της ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρει: "Όνειρο μου είναι... να πετάξω με αερόστατο στις γειτονιές σας, για να γράφω τις δικές σας ιστορίες".
Η Κατερίνα Τσίτσα είναι πτυχιούχος πιάνου, απόφοιτος του Τ.Μ.Σ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με τους Βιβλιοδρόμους του Νηπιαγωγείου, των Α’ και Β’ τάξεων θα ταξιδέψουν στα «Μουσικά παραμύθια» που περιστρέφονται γύρω από τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την οικολογία, τον φόβο, την ομαδικότητα, τη δημιουργία και την επίτευξη στόχων - μια θεματολογία πάντα επίκαιρη και πρόσφορη για συζήτηση σε αυτές τις ηλικίες.
Μια αναγνωστική εμψύχωση θα παρακολουθήσουν οι Βιβλιοδρόμοι των Γ ́, Δ ́ και Ε ́ τάξεων από τις εμψυχώτριες Χριστίνα Δίμιζα και Γιώτα Κωνσταντινέα. Μια ιστορία που θα τους ταξιδέψει μακριά και ψηλά.
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσης και κίνησης περιμένει τους μεγάλους Βιβλιοδρόμους της Στ ́τάξης. Για να κερδίσεις πρέπει να γνωρίζεις!
Σας περιμένουμε με χαρά μικρούς και μεγάλους, γονείς και Βιβλιοδρόμους!

Για περισσότερες πληροφορίες: Πουλοπούλου Γεωργία τηλ. (27210) 92022. 92122

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα