Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 11:42

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Εκδήλωση στη Λάρισα για τους ισχυρισμούς υγείας των Τοπικών & ΠΟΠ ΠΓΕ προϊόντων

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Εκδήλωση στη Λάρισα για τους ισχυρισμούς υγείας των Τοπικών & ΠΟΠ ΠΓΕ προϊόντων

Πολλά ελληνικά Τοπικά προϊόντα και προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕ* φημίζονται για την υψηλή διατροφική τους αξία. Ωστόσο, η φήμη αυτή έχει πρακτική αξία εφόσον τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Σε αυτό το πλαίσιο η ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση «Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 /07/24 στις 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Νέο Κτήριο, Λάρισα).

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν καταρχάς τα αποτελέσματα του Προγράμματος του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά «Ενισχύοντας τη θέση των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας» το οποίο υλοποιήθηκε μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ), με την υποστήριξη της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ). Το πρόγραμμα τεκμηριώνει επιστημονικά τους ισχυρισμούς υγείας για μια σειρά Τοπικά και ΠΟΠ – ΠΓΕ προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου: Ακτινίδιο Πιερίας, Αμύγδαλο Συκουρίου, Μήλο Πηλίου, Πορτοκάλια Χανίων, Φασόλια Πρεσπών, Αβοκάντο Χανίων, Σύκα Μεσσηνίας, Σταφίδα Κορίνθου.
Στην συνέχεια στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με ειδικούς και επαγγελματίες για το πώς πρακτικά μπορούν να αξιοποιηθούν οι επιβεβαιωμένοι ισχυρισμοί υγείας από τους αγρότες και τους επιχειρηματίες που παράγουν και εμπορεύονται τα εν λόγω προϊόντα.
Αναμφίβολα η επιστημονική τεκμηρίωση για τους ισχυρισμούς υγείας σε μια σειρά σημαντικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που δημιουργεί νέα δεδομένα και θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων αυτών. Η χρήση ισχυρισμών υγείας μπορεί να ενισχύσει τις εξαγωγές και να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες διαμορφώνοντας μια σειρά από οφέλη για ένα μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων. Μέσω της εκδήλωσης αυτής θα μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν σημαντικές λεπτομέρειες αλλά και να διερευνήσουν τις προοπτικές που διαμορφώνονται.
Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες βιοτεχνολογίας, επαγγελματίες του αγροδιατροφικού κλάδου και του marketing, καθώς και εκπρόσωποι συνεταιρισμών από τα προϊόντα του προγράμματος καθώς και άλλων επαγγελματικών φορέων.

* Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) - Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ)

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022