Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 12:44

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Οι "Υπέροχες Μέρες" του Βιμ Βέντερς στο Vista Marina

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Οι "Υπέροχες Μέρες" του Βιμ Βέντερς στο Vista Marina

Την νέα ταινία του Βιμ Βέντερς "Υπέροχες Μέρες" προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 21:30 στον κήπο του Vista Marina.

Ο Χιραγιάμα εργάζεται ως καθαριστής δημόσιων τουαλετών στο Τόκιο. Περνά τις μέρες του πανομοιότυπα, δουλεύοντας κι ασχολούμενος με τα αγαπημένα του χόμπι, τη μουσική, τη φωτογράφιση του φυσικού τοπίου και το διάβασμα. Ένα μοτίβο στο οποίο θα φέρουν νέο χρώμα με ζωηρές πινελιές ο καινούργιος του βοηθός, καθώς και η επίσκεψη της νεαρής ανηψιάς του.
Ο αειθαλής Βιμ Βέντερς, παραδίδει ένα κινηματογραφικό κομψοτέχνημα, μια ελεγεία πάνω στην αστική αποξένωση και στη μελαγχολία των σύγχρονων μεγαλουπόλεων. Έχοντας για πρωταγωνιστή του των δωρικό Κότζι Γιακούσο, που σέρνει σχεδόν μόνος του όλη τη βαθύτητα και στωικότητα κάθε πλάνου και σεκάνς προσφέρει απλόχερα ένα ακόμη αριστούργημα της έβδομης τέχνης, ένα φιλοσοφικό πόνημα ταγμένο να διαρκέσει εις το διηνεκές. Φορώντας έναν ιαπωνικό μανδύα, η ταινία σκάβει στα βάθη του ανθρώπινου ψυχισμού παίρνοντας πανανθρώπινη χροιά. Η λακωνικότητα κάδρων και διαλόγων μεστώνει οπτικά το κάθε δευτερόλεπτο του φιλμ και η συχνά σε πρώτο πλάνο παρουσία της μουσικής ιερών τεράτων του ροκ (Van Morrison, The Velvet Underground) ολοκληρώνουν το άρτιο αποτέλεσμα.
Η ταινία έλαβε υποψηφιότητες και διακρίσεις σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως με σημαντικότερες στιγμές αυτών την οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Καννών του 2023.

ΠΕΜΠΤΗ 04 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΡΕΣ – PERFECT DAYS
Drama | 13+ | 2023 | Jp | 124΄
σκηνοθεσία: Wim Wenders
παίζουν: Koji Yakusho, Tokio Emoto, Arisa Nakano
21:30 | Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας | Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18
trailer: https://youtu.be/K7Sqpg6vyHo

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022