Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 14:01

Οι "μικρές τελετουργίες" της Μαμέλχθης (Ναυσικάς Πέππα - Τριαντάρη) το Σάββατο στην Καλαμάτα

Το Κουκουνάρι παρουσιάζει το βιβλίο της Μαμέλχθης (Ναυσικάς Πέππα – Τριαντάρη) «μικρές τελετουργίες» που φιλοτεχνήθηκε με εικαστικά της ίδιας και προσκαλεί όλους μαζί με το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ σε μια καλλιτεχνική λογοτεχνική βραδιά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (Βιλεαρδουίνου 1, Πλατεία Υπαπαντής).

Το βιβλίο συμπαρουσιάζουν η Γιούλα Σαρδέλη, η Χριστίνα Δίμιζα και η Άλκη Δίμιζα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ
Τέλος, είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια να μένεις ψύχραιμος, όσον αφορά το παραμικρό αλλά, κυρίως, όσον αφορά το γεγονός ότι δίνεις όλη σου τη ζωή για να γίνεις κατανοητός. Και δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις. Κι αν καταλάβεις, τότε δεν πρόλαβες να γίνεις κατανοητός. Κι αν πετύχεις και τα δύο, τότε βρίσκεσαι σε ένα μέρος τόσο ιδιαίτερο, από το οποίο κάθε πιθανή θέα πλέον σε σοκάρει. Και δε θα χωρέσεις ποτέ μες στο χρόνο. Και πάντα μόνος σου θα 'σαι, γιατί εκεί η φωνή σου γυρίζει πίσω ακριβώς όπως έφυγε. Μόνη κι ανεπηρέαστη.

ΡΟΖ

Υπάρχουν δύο βασικά είδη ανθρώπων.

Αυτοί που γραπώνονται από τη θλίψη για το παρελθόν ώστε να έχουν να δώσουν μια πιστευτή δικαιολογία στον εαυτό τους για το γεγονός ότι φοβούμενοι το παρόν, ήδη καταδικάζουν το μέλλον τους.

Κι αυτοί που ζουν.

Οι δεύτεροι είναι ροζ ελέφαντες που, πατώντας στο μέλλον τους σαν να ήταν το παρόν, κάνουν φούσκες με το παρελθόν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

Διαβάστε τη συνέντευξη της Ναυσικάς Πέππα - Τριαντάρη για το βιβλίο της "μικρές τελετουργίες" στο Go On #29!

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα