Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 18:03

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας από την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε)

Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) διοργανώνει Ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 23/11, στις 10.00 π.μ., στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο, (Ευριπίδου 12, έτος ίδρυσης 1864). Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στον ρόλο της Γυναίκας. Η παρούσα πρόσκληση είναι ανοικτή και η Ημερίδα απευθύνεται με εκλαϊκευμένες ομιλίες μελών της 4Ε στο ευρύ κοινό.

Πρόγραμμα
10.00: Προσέλευση.
10.30: Κήρυξη έναρξης εργασιών από την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου.
10:45 Σταύρος Βέμμος, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΓΠΑ, Πρόεδρος 4E, «Χαιρετισμός – Η σημασία της ελαιοκαλλιέργειας».
11.00: Συμβολικές βραβεύσεις γυναικών για την προσφορά τους στην ελληνική ελαιοκομία (σε αλφαβητική σειρά):
– Γκερέκου Άντζελα (Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού)
– Καμηλάκη – Πολυμέρου Αικατερίνη (Δρ. Ομότιμη ερευνήτρια, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών)
– Μυλωνά Μαρία (ελαιοπαραγωγός)
– Χριστοπούλου Έφη (χημικός, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του IOC, ελαιογευσιγνώστρια)
– Τριχοπούλου Αντωνία (Ακαδημαϊκός, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ)
11.30: Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη, Δρ. Ομότιμη ερευνήτρια, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, «Ελιά και Πολιτισμός, ο ρόλος της Γυναίκας».
11.45 Χρήστος Ζερεφός, Γ.Γ. Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και κλιματολογίας, «Χαιρετισμός – Η σημασία της ελιάς για το κλίμα».
12.00: Γιώργος Κουμπούρης, Ερευνητής ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, «Η ελαιοκαλλιέργεια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής».
12.15: Έφη Χριστοπούλου, χημικός, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του IOC, ελαιογευσιγνώστρια, «Παρθένο ελαιόλαδο και καταναλωτής».
12.30: Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων, Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ελαιόλαδο: Ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής Δίαιτας που είναι υγιεινή λιπαρή ύλη με αντιφλεγμονώδη δράση».
12.45: Γεώργιος Μπόσκου, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, «Φάε 5 ελιές την ημέρα».
13.00: Στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με δημοσιογράφους και θέμα «Είναι το ελαιόλαδο ένα ακριβό είδος πολυτελείας;» (Συντονίζει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργο-οικονομολόγος, εκδότης, αντιπρόεδρος 4Ε).
14.00: Ελαφρύ γεύμα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα