Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 14:46

Η έκθεση ζωγραφικής "Οι αρχαίες πέτρες" του Franco Murer στην Αρχαία Μεσσήνη

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 19:00 εγκαινιάζεται η έκθεσης ζωγραφικής «Οι αρχαίες πέτρες» «Le antiche Pietre», του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Τα 12 έργα ζωγραφικής θα εκτίθενται στον αρχαίο δρόμο απέναντι από το Ασκληπιείο και είναι εμπνευσμένα από την ιστορία και τη μυθολογία της Αρχαίας Μεσσήνης και θα παραμείνουν στο χώρο για ένα μήνα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Μεσσήνης αναφέρθηκαν οι λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη έκθεση, με τους πίνακες να έχουν διαστάσεις 2Χ3 μέτρα και εκτίθενται σε ιστία ώστε να κυματίζουν με τον αέρα. 

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, αναφέρθηκε στην έκθεση και τον ίδιο τον καλλιτέχνη καθώς η δράση του φέρνει πιο κοντά τις δύο χώρες Ελλάδα και Ιταλία. Αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία του Δήμου με την επίτιμη πρόξενο της Ιταλίας στη νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλι και στην πάντα πολύτιμη συμβολή και ιδέες του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη.

Για την έκθεση μίλησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η επίτιμη Πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλλι, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και συνεργάτιδα της κα Μποβιτσέλλι Λίνα Καμαρινοπούλου, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και ο ζωγράφος Franco Murer.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα