Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 08:18

Εκδήλωση: Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 19-11-2022

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» (ΜΚΚ) είναι μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων κορυφαίας ποιότητας, αποκλειστικά ερυθρών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στο κτήμα Πετρέζα από τις 11:00 έως τις 20:00.

Συνδιοργανώνεται από το 2014 από τη Vinetum, που μεταξύ άλλων οργανώνει την έκθεση Οινόραμα και την ιστοσελίδα ευζωίας και υλικού πολιτισμού FnL Guide. Στα ΜΚΚ προσκαλούνται κατ’ επιλογή των διοργανωτών ελληνικά οινοποιεία, γνωστά για τη σταθερή στο χρόνο ποιότητα των ερυθρών τους κρασιών, για να παρουσιάσουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους, τρέχουσας εσοδείας, διαθέσιμο δηλαδή στην αγορά. Μαζί, καλούνται να παρουσιάσουν το ίδιο κρασί από παλαιότερες εσοδείες, ως απόδειξη δυνατότητας βελτιούμενης παλαίωσής του, που είναι άλλωστε ένα από τα βασικά κριτήρια ποιότητας των κορυφαίων ερυθρών κρασιών. Έτσι, κάθε φίλος του κρασιού μπορεί να αντιληφθεί τις δυνατότητες παλαίωσης των καλύτερων και πιο γνωστών κόκκινων ελληνικών κρασιών και να αρχίσει να τα συλλέγει προς κατανάλωση στο… απώτερο μέλλον! Οι Έλληνες οινοποιοί που συμμετέχουν στα ΜΚΚ, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία αυτή για να παρουσιάσουν στο οινόφιλο κοινό και φιάλες άλλων παλαιωμένων, ακόμα και πειραματικών οίνων τους, κατευθείαν από τα κελάρια τους ή, ακόμα, κρασιά που δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, κάνοντας εδώ την πρώτη επίσημη παρουσίασή τους.
Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων φιαλών της εκδήλωσης, τα μισά περίπου κρασιά που παρουσιάζονται απαιτούν χρηματική συμμετοχή για τη δοκιμή τους, η οποία γίνεται με κουπόνια.  Έτσι, το αντίτιμο εισόδου στην εκδήλωση είναι 50€ και περιλαμβάνει το εισιτήριο (20€) και 10 κουπόνια των 3€ έκαστο. Εισιτήρια και κουπόνια πωλούνται αποκλειστικά στην υποδοχή της έκθεσης. Ο επισκέπτης, αφού αγοράσει εισιτήριο και κουπόνια, παίρνει ένα διαγραμμισμένο κρυστάλλινο ποτήρι Riedel, με το οποίο θα κάνει τις γευσιγνωσίες του. Η χρήση του ποτηριού απαιτεί εγγύηση 10€ τα οποία επιστρέφονται με την επιστροφή του (οι επισκέπτες παρακαλούνται να προβλέπουν 10€ σε µετρητά ―η χρήση κάρτας δεν προβλέπεται για αυτήν την περίπτωση, εφόσον τα χρήματα επιστρέφονται). Τα κουπόνια εξαργυρώνονται στα σταντ των οινοποιών και των εισαγωγέων, προκειμένου ο επισκέπτης να δοκιμάζει σε τιμή περίπου κόστους τα κρασιά που επιλέγει (δόση 50ml). Όταν του τελειώσουν τα κουπόνια μπορεί να αγοράσει περισσότερα από τη γραμματεία της εκδήλωσης. Ενδεικτικά αναφέρεται πως κρασί με τιμή που στην κάβα πλησιάζει τα 200€ δοκιμάζεται ακόμα και με τέσσερα κουπόνια (12€) ενώ κρασιά των 100€ ακόμα και με 2 κουπόνια. Τα ελληνικά κρασιά των τρεχουσών στην αγορά εσοδειών κατά κανόνα δεν χρεώνονται με κουπόνι (η δοκιμή τους είναι δωρεάν) και το ίδιο συμβαίνει και με αρκετά από τα παλαιωμένα, σπάνια ή εκτός αγοράς ελληνικά κρασιά (αλλά όχι όλα).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://www.fineredwines.gr/ 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα