Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 08:20

Έκθεση για τους Αρμένιους πρόσφυγες του 1921-1947 το Σάββατο 5 Νοεμβρίου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Μεσσηνίας συνδιοργανώνουν το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, εκδήλωση που περιλαμβάνει Έκθεση αρχειακού υλικού και παρουσίαση
Εγχειριδίου συνοδευτικού της Έκθεσης, της Αναστασίας Μηλίτση-Νίκα, με τίτλο: Οι Αρμένιοι πρόσφυγες στην Καλαμάτα, 1921-1947.

Η εικονολαλιά της Έκθεσης και τα γραπτά κείμενα του Εγχειριδίου ανασύρουν από τη χρονοκάψουλα ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας, που αφορά στην παρουσία Αρμενικής παροικίας στην Καλαμάτα επί 26 έτη, με τρία αρμενόφωνα σχολεία και δύο αρμενικές εκκλησιαστικές ενορίες. Έκθεση και έκδοση Εγχειριδίου πραγματοποιήθηκαν χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Τράπεζας Alpha Bank, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού Νοτίου Πελοποννήσου.

Ομηλίες: 

"Η παρουσία των Αρμενίων στην Ελλάδα διαχρονικά", Τακβόρ Οβακιμιάν, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας στην Ελλάδα. "Ο Αρμενικός Τύπος και η εκδοτική δραστηριότητα των Αρμενίων στην Ελλάδα", Βερζίν Α. Καραμπετιάν, Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Αρμενικά». "Οι Αρμένιοι πρόσφυγες στην Καλαμάτα, 1921-1947", Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων Μεσσηνίας. Ανάγνωση Κειμένου: Αλέξης Κολιόπουλος, Ηθοποιός - Σκηνοθέτης. Συντονίζει η Χαρά Νικολακοπούλου, Φιλόλογος/μόνιμη υπάλληλος ΓΑΚ- Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τρία παραδοσιακά τραγούδια της Αρμενίας, Ούτι & Ταρ: Νικόλας Παλαιολόγος, Κιθάρα: Αντώνης Κουφουδάκης, Τραγούδι: Κατερίνα Παλαιολόγου Οι ομιλίες θα συνοδεύονται από προβολές εικόνων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα