Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 20:00

Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο συμπληρώσεως εκατό ετών από την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, η υποδοχή της Ιεράς και Ιστορικής Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης, η οποία μετεφέρθη από την Σμύρνη το 1922 και αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό του Ενοριακού Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας.

Της υποδοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε δια θαλάσσης, προέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρθαγένης κ. Μελέτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Ιερέων, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.
Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα έφτασε στο Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, όπου και εναποτέθηκε. Ακολουθήσε η τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας, η χρίσις της Ιεράς Εικόνος με Άγιο Μύρο και η ενθρόνισή της.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στις δοκιμασίες του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τονίζοντας την άσβεστη φλόγα της πίστης και την προστασία των Ιερών Κειμηλίων αυτής, όπως έγινε με την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης την οποία μετέφεραν μαζί τους στην Καλαμάτα για να τους χαριτώνει και να τους στηρίζει στις όποιες δοκιμασίες. Τέλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Αρχών και το λαό που συμμετείχαν στην υποδοχή, επαινώντας ταυτόχρονα τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο, τους συνεφημερίους του, καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου για το θεάρεστο έργο που επιτελούν στην Ενορία, καθώς και για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν στην μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής.
Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Καπέλιος και Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα