Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 16:56

Χώρα: Νεστόρεια 2022 το Σάββατο 20 Αυγούστου

Μια ιστορική βόλτα στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας ως προσπάθεια για την κατανόηση της τοπικής ιστορίας.

Το μακραίωνο αφήγημα της Χώρας στον χωροχρόνο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατοίκηση από την Παλαιολιθική εποχή, οικισμό κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο δίπλα στο ανάκτορο του Νέστωρα, επιπλέον αναφέρεται ως οικισμός-πόλη σε έγγραφο του Πάπα Ιννοκέντιου (1212) με το όνομα Ligoudist (Λιγούδιστα), καθώς και εδώ έγινε η πρώτη μάχη του Αγώνα στις 27 Μαρτίου του 1821, όπως πρόσφατα έγινε γνωστό από τη σχετική δημοσίευση του ιατρού και ιστορικού Γιάννη Μπίρη. Είναι βέβαιο, όμως, ότι υπάρχουν και άλλες ιστορικές πτυχές που δεν γνωρίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος που η Δημοτική Κοινότητα συνεχίζει το ιστορικό οδοιπορικό με τον κύριο Γιάννη Μπίρη το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 20:00 στην αίθουσα REX.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί εικαστική έκθεση των Στάθη Ανδρουτσάκη και Elena Garstea με θέμα «Εικόνες της Χώρας». Ο Στάθης Ανδρουτσάκης γέννημα θρέμμα της κοινότητάς μας είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, και έχοντας πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον εικαστικό χώρο.
Η Elena Garstea, επίσης απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Τμήμα Γραφικών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης, κατοικεί από το 2015 στην Ελλάδα. Από το 1987 έχει συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς, έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη διοργάνωση και την επιμέλεια εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα