Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 15:00

Παρουσίαση βιβλίου για τον Απόστολο Καλδάρα στα Τρίκαλα

Με παρουσίαση σημαντικού βιβλίου για τον Απόστολο Καλδάρα, ξεκινούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου τρικαλινού συνθέτη του λαϊκού μας τραγουδιού, Απόστολου Καλδάρα.


Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Απόστολος Καλδάρας – ΑΠΑΝΤΑ» και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 στις 21:00, στο Θεατράκι του Ληθαίου. Θα παραστεί ο γιος του συνθέτη, Κώστας Καλδάρας, ενώ ομιλητές θα είναι οι
- Θεόφιλος Αναστασίου, συγγραφέας,
- Γιώργος Κοντογιάννης, ερευνητής λαϊκού τραγουδιού – δημοσιογράφος
- Θεοδώρα Σαργιώτη, διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων, ως αρμόδια για το «Σπίτι των Τρικαλινών Δημιουργών», όπου ο Δήμος Τρικκαίων μερίμνησε και θα στεγάσει το πανελλήνιας εμβέλειας και σημασίας έργο των τρικαλινών καλλιτεχνών (Βίρβος, Καλδάρας, Σαμολαδάς, Κολοκοτρώνη, Μητροπάνος).
Το βιβλίο
Ο Θεόφιλος Αναστασίου δούλεψε, έψαξε και μελέτησε για αρκετά χρόνια το έργο του Απόστολου Καλδάρα. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι τα «Απόστολος Καλδάρας – ΑΠΑΝΤΑ» που εκδίδονται από τον Δήμο Τρικκαίων, με την επιμέλεια των εκδόσεων «γένεσις» στα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη.
Το βιβλίο δεν αφορά την ιστορία και τις στιγμές από τη ζωή του Απόστολου Καλδάρα, καθώς άλλοι για αυτό έχουν φροντίσει πριν από εμάς. Το βιβλίο αφορά το έργο του και είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Πλέον είναι καταγεγραμμένα ακριβώς όλα τα τραγούδια του με τους στίχους και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, όπως η χρονολογία, ο αριθμός και ο κωδικός του δίσκου, ο ρυθμός κ.λπ. Με το πέρας της παρουσίας, θα ακολουθήσει μικρής διάρκειας μουσικό πρόγραμμα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα