Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 17:08

Πρεμιέρα την Παρασκευή για την καλοκαιρινή κωμωδία του ΔΗΠΕΘΕΚ (βίντεο)

«Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς… ή απλά Λα Μοσκέτα» μια κωμωδία του 16ου αιώνα του Ρουτζάντε (Άντζελο Μποέλκο) , σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη, που πρόκειται να παρουσιαστεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του κάστρου Καλαμάτας. Ένα έργο με κοινωνικοπολιτικούς προβληματισμούς που δεν χάνει όμως το κωμικό και ανάλαφρο στοιχείο του. Έρωτες, χρήμα και πάθος, σε μια αναδυόμενη φασιστική Ιταλία. Τι θα γίνει άραγε;

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε μίλησαν οι:

Παντελής Δρούγας, πρόεδρος της Φάρις, παρουσιάζοντας το έργο το οποίο όπως σημειώνει, θα ευχαριστήσει ένα κουρασμένο από την πανδημία κοινό.

Γιάννης Μαργαρίτης, σκηνοθέτης του έργου και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, εξηγώντας ότι το έργο, με την διασκευή του, μεταφέρθηκε στην εποχή προ του ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα κατά την άνοδο του Μουσολίνι. Μιλά για τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου και κάνει έναν έντονο παραλληλισμό ανάμεσα στις συνθήκες που επικρατούσαν στην εποχή που διαδραματίζεται το έργο και στις τρέχουσες.

Αντιγόνη Δρακουλάκη, συμμετέχουσα στην παράσταση, μιλώντας για την φιλοξενία που δείχνει η Καλαμάτα στην τέχνη και τον πολιτισμό, εξηγώντας παράλληλα πόσο όμορφη υπήρξε η διαδικασία της προετοιμασίας.

Ζερόμ Καλούτα, συμμετέχων στην παράσταση, ο οποίος στο πλαίσιο των συνθηκών του έργου, κάνει ορισμένες παρατηρήσεις ενώ αναφέρεται στην ομαλή και όμορφη συνεργασία με τους συναδέλφους του.

Δημήτρης Φραγκιόγλου, συμμετέχων στην παράσταση, επισημαίνοντας πως το έργο μέσα από μια κωμική ελαφρότητα, προβληματίζει το κοινό.

Χρήστος Νικολάου, συμμετέχων στην παράσταση, μιλώντας κυρίως για την αγάπη, την όρεξη και την χαρά των ανθρώπων που συνεργάστηκαν για το έργο.

Χρυσάνθη Δούζη, συμμετέχουσα στην παράσταση η οποία, έδωσε μια ελαφριά ιδέα για το έργο τραγουδώντας ένα μέρος του μουσικού της κομματιού.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

Σοφία Κατσιρέα 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα