Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 14:00

Συγκίνησε η παράσταση "Η θέση μου: Ιστορίες καθημερινής εφηβείας" της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας

Η θεατρική παράσταση "Η θέση μου. Ιστορίες καθημερινής εφηβείας " της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας έριξε αυλαία κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές από όλους τους φίλους που τη χειροκρότησαν και την τίμησαν με την παρουσία τους. Ήταν μια θεατρική δημιουργία-κατάθεση ψυχής και συναισθημάτων της εφηβικής ομάδας του συλλόγου όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πειραματικής Σκηνής. 


Με την καθοδήγηση, το συντονισμό και τη σκηνοθετική ματιά της θεατροπαιδαγωγού Γιώλικας Πουλοπούλου, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με χιούμορ, ενσυναίσθηση και αγάπη.
Έθιξαν σημαντικά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους ίδιους αλλά και όλους τους εφήβους.
Έπρεπε να τους ακούσουμε!
Ήρθε καιρός να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντί τους!


Τί τους διδάσκουμε; Τι κοινωνία τους παραδίδουμε;
Τι πρότυπα τους προβάλουμε; Τι ζητάμε επί τέλους από αυτούς;
Εμείς οι άνθρωποι της Πειραματικής Σκηνής τολμήσαμε να παρουσιάσουμε θεατρικά τη θέση τους σε μια παράσταση πρωτοπόρα και καινοτόμα.
Ευτυχώς το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.
Ένιωσε με όλες του τις αισθήσεις τα μηνύματα.
Χειροκρότησε με πάθος. Συγκινήθηκε και προβληματίστηκε.


Οι δυο παραστάσεις δεν έφτασαν, μας ζήτησαν να επαναληφθεί το Φθινόπωρο και πάλι. Θα προσπαθήσουμε να την επαναλάβουμε, γιατί μας ενδιαφέρει να τους ακούσουμε και πάλι, σαν θεατές, σαν γονείς, σαν δάσκαλοι, σαν ενήλικοι, σαν έφηβοι.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά της ομάδας που έδωσαν τα πάντα σε μια δύσκολη εποχή, την επί κεφαλής σκηνοθέτη Γιώλικα Πουλοπούλου, το μουσικό Χρήστο Καλαϊτζόπουλο, το σκηνογράφο Βενετσάνο Μπαλόπουλο και όλους τους ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες που κουράστηκαν πίσω από τα φώτα της σκηνής γι' αυτή την παράσταση: το Γιώργο Μίνο (υπεύθυνο ήχου), το Γιώργο Ηλιόπουλο (σχεδιασμός φωτισμού), το Νίκο Τζαβάρα που φωτογράφισε, βιντεοσκόπησε και έκανε τα γραφιστικά της διαφήμισης, τη Σταυριανή Πουρναρά για το σχεδιασμό της αφίσας, τον Κωνσταντίνο Σταθόπουλο για το βίντεο του τρέιλερ και το Γιώργο Αγγελόπουλο που κατασκεύασε το σκηνικό. Είναι οι αφανείς ήρωες της παράστασης.
Επίσης ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου, κυρία Μαρία Κρόμπα που μας πρόσφερε την αυλή του σχολείου για τις πρόβες, τον πρόεδρο του ΜΕΘ κύριο Παντελόπουλο για την προσφορά μέρους του σκηνικού και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που στήριξαν την παράσταση με την προβολή της στα ΜΜΕ.
Υποσχόμαστε σαν Πειραματική Σκηνή να πειραματιζόμαστε πάντα με εργαλείο τη μαγική τέχνη του θεάτρου και δημιουργούς τα παιδιά και τους νέους, για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο.
Από το Δ.Σ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα