Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 18:02

Εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουλίου στην Καλαμάτα

Μεγάλο εύρος επιλογών φαίνεται να έχει ένας κάτοικος ή επισκέπτης της Καλαμάτας για να διαλέξει ανάμεσα στα πολιτιστικά δρώμενα που συντελούνται το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουλίου στην πόλη στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Έτσι, μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους και να έρθουν σε επαφή με μοναδικές δράσεις και εμπειρίες. Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: 

 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το Σάββατο στις 2 αλλά και τη Κυριακή στις 3 Ιουλίου διαδραματίζεται το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στον περίβολο της Παλαιάς Νομαρχίας στην Καλαμάτα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους

 Το Σάββατο 2/7 στις 21.00 στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά ψηφοδέλτια όπου το κοινό θα βαθμολογήσει τις ταινίες ώστε οι καλύτερες να περάσουν στην επόμενη φάση.

Παράσταση Πειραματικής Σκηνής 

Το Σάββατο 2 και τη Κυριακή 3 η Πειραματική Σκηνή παρουσιάζει στις 21.00 στο Κάστρο Καλαμάτας την παράσταση με τίτλο "Η θέση μου. Ιστορίες καθημερινής εφηβείας"".  Πρόκειται για ένα έργο με γλυκόπικρο χιούμορ και σάτιρα, του οποίου η πρωτότυπη ιδέα θα σας ταξιδέψει στα όμορφα χρόνια της εφηβείας σας. Θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε τον παλιό έφηβο μέσα σας και να γνωρίσετε τους σύγχρονους εφήβους δίπλα σας.

Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων

 Μια μεγάλη εκδήλωση εκπαιδευτικής ρομποτικής διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της πόλης, υπό τον γενικό τίτλο «1οΦεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας». Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος έτσι, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έρχονται σε άμεση αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες.

  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Επιμέλεια: Σταυρίνα Ξυπολίτου

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα