Η περφόρμανς διαρκεί συνολικά 45 λεπτά και το σημείο εκκίνησης είναι το άγαλμα στην βορεινή είσοδο του Πάρκου.
Μια επταμελής ομάδα νέων ενηλίκων αναλαμβάνει να αφηγηθεί ποιητικές ιστορίες ενώ προτρέπει μια ομάδα θεατών (έως 25 άτομα) να περιπλανηθεί μέσα στο πάρκο του Ο.Σ.Ε., να δει τον χώρο με άλλα μάτια, να συμπορευτεί, να ακούσει, να αναλογιστεί.
Τον Φεβρουάριο του 2022 δημιουργήθηκε ξανά στην Πειραματική ένα θεατρικό εργαστήρι για τους φοιτητές- τριες της πόλης μας υπό την καθοδήγηση της Γιώλικας Πουλοπούλου. Ο πρώτος κύκλος κλείνει και η δράση αυτή είναι μια ανοιχτή παρουσίαση της μέχρι τώρα δουλειάς μας.
Σύλληψη ιδέας- σκηνοθεσία: Γιώλικα Πουλοπούλου
Παίρνουν μέρος οι φοιτητές: Αγγελική Κατσικολόγου, Μιχάλη Κραουνάκη, Εύα Μπαλίκου, Βενετία Σύρκου, Ευαγγελία Τζαβέλλα, Ηλία Τζουβάρα, Παντελή Τσαγκάρη.
Με αφορμή την ενεργή συμμετοχή της στο δρώμενο αλλά και τη γενικότερη πορεία της στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας μιλήσαμε με την θεατροπαιδαγωγό Γιώλικα Πουλοπούλου, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: "Το συγκεκριμένο δρώμενο (1η Ιουνίου 2022) προέκυψε μαζί με την ανάγκη της νεοσύστατης ομάδας μας να «συστηθεί» και να υπάρξει και έξω από την αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής. Προσκαλούμε τον κόσμο της Καλαμάτας σε έναν «από κοινού» περίπατο στο πάρκο του ΟΣΕ. Ενώ η ομάδα των θεατών διασχίζει το πάρκο, σε διάφορα σημεία σταματούν, καθώς 5 από τα μέλη της θεατρικής ομάδας των φοιτητών μας ταξιδεύουν στον κόσμο της ποίησης δραματοποιώντας αποσπάσματα των Κ. Αγγελάκη- Ρουκ, Τ. Πατρίκιου, Ντ. Χριστιανόπουλου, Τ. Λειβαδίτη, Γ. Αγγελάκα. Το κόστος της απώλειας, η ανάγκη επαναπροσδιορισμού, η αίσθηση της μοναξιάς, η αγάπη και η πίστη στον εαυτό μας, η αναζήτηση της αλήθειας, είναι κάποια από τα νοήματα που θίγουν τα ποιήματα, ενώ μας περιτριγυρίζει το αστικό πράσινο του πάρκου μας."
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Γιώλικας Πουλοπούλου στο free press Go On Ιουνίου!
Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.