Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 08:34

Με μεγάλο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου συνεχίζεται μέχρι τις 29 του μήνα το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας. Μετά το πρώτο διήμερο Σάββατο -Κυριακή 21-22 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου, το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου έκανε, με μεγάλη επιτυχία, μία  εκρηκτική έναρξη προσφέροντας 7 θεατρικές δράσεις για όλες τις ηλικίες, συνεχίστηκε τη Δευτέρα  23 /5 με 4 θεατρικές παραστάσεις, 2  για μαθητές από 12 σχολεία  που γέμισαν ασφυκτικά τις θεατρικές αίθουσες.
Η ομάδα ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ με ζωντανή μουσική και τραγούδια παρουσίασε την "ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ" και η ομάδα ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ ζωντάνεψε 2 φορές το παραμύθι "ΜΙΑ ΦΕΓΓΑΡΟΣΟΥΠΑ". Το απόγευμα στις 8.00 ο θίασος θεάτρου Σκιών του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου παρουσίασε μία παράσταση Καραγκιόζη για πιο μεγάλες ηλικίες με τίτλο "ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ" υπό το φως των κεριών. Ήταν μια παράσταση που σκόρπισε πολύ γέλιο γιατί αναφερόταν με ιδιαίτερο χιούμορ στα βάσανα και τις δυσκολίες του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό. 
Η πορεία του Φεστιβάλ συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το κοινό που γεμίζει τις αίθουσες.
Την Τρίτη, μια παράσταση που ξεχώρισε ήταν η παράσταση "ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ" από την ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ και ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ που παρουσιάστηκε στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού.
Μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου οι performers, οι μαριονέτες και τα φυσικά υλικά συναντήθηκαν, μίλησαν για τη μοναξιά, για την εγγύτητα των σωμάτων, την απουσία της σωματικής επαφής, για την δυστοπία που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα.
Ήταν μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών που μάγεψε το κοινό που την τίμησε με την παρουσία του. Υπήρξαν θεατές που έφτασαν στην Καλαμάτα από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου για να την παρακολουθήσουν, κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, γιατί αποδεικνύει ότι η φήμη του Φεστιβάλ και το περιεχόμενό του, ταξιδεύει έξω από τα σύνορα της πόλης μας.
Ξεχωριστή ήταν και η παράσταση της Ομάδας Σκιών του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου για μεγάλες ηλικίες με τον τίτλο "ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ" που έγινε υπό το φως των κεριών. Ήταν μια παράσταση που σκόρπισε πολύ γέλιο γιατί αναφερόταν με ιδιαίτερο καυστικό χιούμορ στα βάσανα και τις δυσκολίες του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό.
Επίσης, ξεχώρισε η παράσταση " Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της χάρτας" από τη Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέα και εικαστικό μια συγκλονιστική παράσταση που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και περιγράφει το Ρήγα Φεραίο παιδί και πως φαντάστηκε και έγραψε τη Χάρτα και τα μυστικά της σύμβολα.
Τέλος, η παράσταση " Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη" από την ομάδα Πλαγγόνες, που μας ταξίδεψαν στο ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες , σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό και μας διηγήθηκαν τις ιστορίες των αστεριών μέσα από το ταξίδι ενός μικρού παιδιού του Καλλίστρατου.
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη και Παρασκευή και υποδέχεται τις ομάδες από Ισπανία, Βουλγαρία και Γερμανία μαζί με άλλες πολύ σημαντικές από την Ελλάδα.
 
Να σημειωθεί μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κουκλοθλέατρου την Κυριακή 29/5/2022. Η παράσταση " Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ" από την ομάδα X-SALTIBAGOS δεν θα γίνει στην κεντρική πλατεία αλλά στο Δημοτικό Πάρκο του ΟΣΕ, ανάμεσα στο Αναψυκτήριο και τη λίμνη κάτω από τα δέντρα, ώρα 11.30 για να απολαύσουν οι θεατές την παράσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην ταλαιπωρηθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που θα επικρατεί το Σαββατοκύριακο.
 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα