Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 16:10

Ας γίνουμε όλοι παιδιά στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας - Κούκλες και event στους δρόμους (Βίντεο)

Με πλούσιο και... εκρηκτικό πρόγραμμα, για μικρούς και μεγάλους, ανοίγει αυλαία αύριο Σάββατο το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου. Η αρχή γίνεται με ένα πολύ ξεχωριστό Σαβαβτοκύριακο, που περιλαμβάνει event στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για 9 μέρες μιας θεατρικής γιορτής, σε 6 διαφορετικούς θεατρικούς χώρους της πόλης. Με 65 καλλιτέχνες που παρουσιάζουν 35 παραστάσεις για όλες τις  ηλικίες από 14 βραβευμένους θιάσους που μας έρχονται από 4 διαφορετικές χώρες. Στο πρόγραμμα προστίθενται με τις δράσεις τους και 4 τοπικές ομάδες κουκλοθέατρου. Πραγματοποιούνται ανοιχτά υπαίθρια δρώμενα,   σεμινάριο για ενήλικες και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά.

Για το πρόγραμμα και τις... εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από την πρόεδρο της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας Λέττα Πετρουλάκη - Σοφικίτου και την ά αντιπρόεδρο Φένια Εξακουστίδου.

Δείτε το βίντεο

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ ενώ για πακέτο 10 σιητηρίων ισχύει η τιμή των 3 ευρώ ανά εισητήριο.

Αξίζει να αναφερθεί πως όσον αφορά στη χρηματοδότηση από το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ακόμη δεν έχει γνωστό αν θα υπάρξει στήριξη και με ποιο τρόπο στην όλη διοργάνωση. 

Το εν λόγω φεστιβάλ γίνεται αφιλοκερδώς από την Πειραματική Σκηνή, με υποστήριξη από τοπικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση, όμως ο κύριος υποστηρικτής της διοργάνωσής θα έπρεπε να είναι το υπουργείου Πολιτισμού, κι ενώ έχει γίνει από το Φεβρουάριο δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, με συνέπεια οι διοργανωτές να είναι σε τεντωμένο σκοινί για το αν θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα. Η κ. Πετρουλάκη τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ περιφέρειας δήμου και υπουργείου για να υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό. Τώρα η διοργάνωση γίνεται με αγάπη κι ενθουσιασμό για την πόλη, ώστε να προσφέρει κάτι σημαντικό και ποιοτικό στην παιδική ψυχαγωγία.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα